Το πιο μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας έλαβε τα χάδια και τη φροντίδα των εθελοντών που έστησαν ολόκληρη επικίνδυνη αποστολή για τη διάσωση του, αφού πέρασε δύο ολόκληρα χρόνια παγιδευμένο σε μια βραχώδη παραλία.

Η προβατίνα, η οποία ονομάστηκε Φιόνα, αφού κουρεύτηκε, μεταφέρθηκε σε μια φάρμα της Σκωτίας, με πρωτοβουλία των 5 κτηνοτρόφων που τη διέσωσαν με επικεφαλής τον κουρέα προβάτων, Κάμι Γουίλσον.

«Επική» αποστολή διάσωσης

Οι διασώστες της χρησιμοποίησαν ένα βαρούλκο τοποθετημένο σε ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στην κορυφή του γκρεμού, 200 μέτρα σχοινί και μια σακούλα ζωοτροφών που μετατράπηκε σε αυτοσχέδιο ιμάντα για να μεταφέρουν τη Φιόνα σε ασφαλές μέρος σε μια «επική», όπως την χαρακτήρισαν, αποστολή.

«Σήμερα δείχνει πιο ελαφριά από χθες», είπε ο Γουίλσον στο Sky News κάνοντας πλάκα ότι είναι σε εξαιρετική υγεία όπως δείχνουν και τα λίγα παραπάνω κιλά της.

Η Φιόνα που πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια μόνη της στη βορειοανατολική ακτή της Σκωτίας, αφού εξετάστηκε από κτηνίατρο, μεταφέρθηκε στη φάρμα Dalscone στο Ντάμφρις.

Μεγάλη θέληση για ζωή

Το ζώο εντόπισε η Τζιλ Τέρνερ, όταν έκανε καγιάκ το 2021, και ανησύχησε όταν φέτος ανακάλυψε ότι είναι ακόμη εκεί.

«Εντυπωσιάστηκα που επέζησε όλων των καιρικών συνθηκών του τελευταίου έτους και έμοιαζε ότι ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μας», λέει η ίδια στη Daily Mail, εξηγώντας ότι δεν ειδοποίησε τις αρχές, γιατί πραγματικά πίστευε ότι ήταν μέρος κοπαδιού.

Τέλος καλό, όλα καλά για τη Φιόνα που δεν θα μείνει μόνη ξανά.