Σε συνέντευξή του στην κροατική ιστοσελίδα «24 ώρες», ο δικηγόρος των Bad Blue Boys, Αθανάσιος Καϊμανάκης, είπε ότι δεν βρέθηκαν δείγματα DNA στα δύο μαχαίρια που κατασχέθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία.

«Οι ΒΒΒ βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές από τον Αύγουστο ως ύποπτοι για τη δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου Μιχάλη Κατσούρη.

Θα αγωνιστούμε για την αποφυλάκισή τους, τα πράγματα φαίνονται πολύ καλύτερα για αυτούς τώρα από πριν. Κάναμε καλή δουλειά στην υπεράσπιση. Δεν αυτοενοχοποιήθηκαν, εκφράσαμε τις υποψίες μας για τη δολοφονία. Βρέθηκαν δύο μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα θεωρήθηκε ότι ήταν μαχαίρι ενός από τους συλληφθέντες Κροάτες. Είπαμε ότι δεν ήταν το μαχαίρι του και τώρα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν μαχαίρι Κροάτη, δεν βρέθηκε το DNA του πάνω στο μαχαίρι.

Επιπλέον, εμφανίστηκαν φωτογραφίες του πελάτη μου με άδεια χέρια, άρα δεν κρατούσε μαχαίρι στο χέρι. Τώρα δεν μπορώ να αποδείξω ότι οι κατηγορούμενοι μας σκότωσαν Έλληνα οπαδό. Το δεύτερο μαχαίρι επίσης δεν έχει το DNA κανενός πελάτη μας, των συλληφθέντων Κροατών», είπε στο 24sata.

Δηλώνει ότι σύντομα θα ζητήσει την αποφυλάκισή τους.

«Αν το ζητήσω τώρα, το δικαστήριο δεν θα το εγκρίνει, γιατί ο δικαστής θέλει πρώτα να ολοκληρωθεί η έρευνα. Όταν ολοκληρωθεί, θα υποβάλουμε αίτημα», πρόσθεσε και τόνισε:

«Δεν είναι αδύνατο να βγουν σύντομα».

Σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος είπε ότι θα υπάρξουν «πολύ καλά νέα για τους πολίτες μας και τις οικογένειές τους πολύ σύντομα».

«Δεν ξέρω τι είδους μηνύματα εννοεί, δεν μπορώ να σχολιάσω την πολιτική, δεν ξέρω γιατί είπε αυτά που είπε. Θα ήταν παραβίαση της ελευθερίας του δικαστικού συστήματος αν κάποιος από τους πολιτικούς λέει κάτι. Δεν λέω ότι είναι αδύνατο να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς είμαστε σε καλή θέση και έχω λόγους να ελπίζω ότι θα αφήσουν ελεύθερους τους περισσότερους από τους συλληφθέντες Κροάτες, αλλά μην νομίζετε ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες μέρες. Υπάρχουν τώρα άλλα 3000 μηνύματα που πρέπει να μεταφραστούν και μετά από αυτό, όταν γίνει η μετάφραση, όλοι οι συλληφθέντες Κροάτες πολίτες πηγαίνουν ξανά στον ανακριτή», κατέληξε ο δικηγόρος τους.

Η έρευνα της ελληνικής αστυνομίας έδειξε ότι ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ πέθανε από αιμορραγία λόγω ρήξης αγγείων στο αριστερό άνω άκρο. Δύο ιατροδικαστές υπέγραψαν την έκθεση και στις παρατηρήσεις τους τόνισαν ότι «τα σημάδια του τραύματος υποδηλώνουν τη χρήση κοπτικού αντικειμένου».

Η ανάλυση δείχνει ότι το τραύμα είχε βάθος έξι με επτά εκατοστά, οπότε συμπεραίνεται ότι παρόμοιο μέγεθος ήταν και το μήκος του αντικειμένου με το οποίο τον μαχαιρώθηκε».