Η Χαμάς έχει βάλει στόχο τα ισραηλινά οχήματα στη Γάζα. Συγκεκριμένα, οι μαχητές της Αλ Κασάμ, το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, ανατίναξαν ισραηλινό τανκ στη βόρεια Γάζα.

Πριν λίγες ημέρες η Χαμάς είχε ανατινάξει δύο ισραηλινά οχήματα στη βορειοδυτική Λωρίδα της Γάζας.

Το Al Jazeera Arabic δημοσιεύει βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ταξιαρχίες Al Qassam, δηλαδή το ένοπλο τμήμα της Χαμάς. Οι μαχητές της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης ανατίναξαν τανκ στη βόρεια Γάζα.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις

Την Τετάρτη, οι ταξιαρχίες δήλωσαν ότι κατέστρεψαν δύο ισραηλινά άρματα μάχης και τέσσερα οχήματα χρησιμοποιώντας οβίδες Yasin 105 στην πόλη Μπέιτ Χανούν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας δήλωσε την Τρίτη ότι ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα «βαθαίνουν την εισβολή τους» στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της λωρίδας.

Αυτή την εβδομάδα ο ισραηλινός στρατός επέκτεινε τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται υπό ανελέητες αεροπορικές επιδρομές μετά τη διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 10.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τότε στη σύγκρουση, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 8.796 Παλαιστίνιοι και περισσότεροι από 1.538 Ισραηλινοί.

Εκτός από τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων και τον μεγάλο εκτοπισμό ανθρώπων, οι βασικές προμήθειες εξαντλούνται για τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας λόγω της ισραηλινής πολιορκίας.

Ο νεότερος απολογισμός για τους νεκρούς είναι 9.061 εκ των οποίων οι 3.760 παιδιά.