Έξι ημέρες αφότου γέννησε το πρώτο της μωρό, η Σάλμα Ράντι αναγκάστηκε να εκκενώσει το σπίτι της στη βόρεια Γάζα για να ξεφύγει από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς του Ισραήλ και να αναζητήσει καταφύγιο στην κεντρική Λωρίδα

Εκείνη και ο σύζυγός της μένουν τώρα σε ένα μικρό διαμέρισμα με 43 ακόμα ανθρώπους, σύμφωνα με το Middle East Eyes.

Εκτοπισμένη, φοβισμένη και με κακή υγεία, η Ράντι παλεύει να φροντίσει το μωρό της, τον Ομάρ, που απέκτησε μετά από δύο προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Είχα ακόμη αιμορραγία μετά τη γέννα όταν έπρεπε να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας, αφήνοντας τα πάντα πίσω. Πήρα τον γιο μου και μια τσάντα και έτρεξα με τον σύζυγό μου στο σκοτάδι για περίπου μία ώρα μέχρι να βρούμε ένα ταξί» περιγράφει η 26χρονη.

Στις 4 τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας, είχαν λάβει ένα ηχογραφημένο τηλεφωνικό μήνυμα από τον ισραηλινό στρατό, το οποίο τους διέταζε να εκκενώσουν πριν από τον επικείμενο βομβαρδισμό στην πόλη της Γάζας.

«Αρχίσαμε να τρέχουμε χωρίς να ξέρουμε τι να κάνουμε. Πήραμε τα χαρτιά και τα χρήματά μας και αφήσαμε όλα τα άλλα πίσω – τις στοίβες από κονσέρβες που είχαμε αγοράσει στην αρχή του πολέμου, τα ρούχα μας, την όμορφη κρεβατοκάμαρα και τα πράγματα είχαμε αγοράσει για τον Ομάρ τον περασμένο χρόνο» λέει συγκινημένη η Ράντι.

Ένας νεκρός κάθε τέσσερα λεπτά στη Γάζα

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης, ένας Παλαιστίνιος σκοτώνεται κάθε τέσσερα λεπτά στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Mai al-Kala, ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας, εξέδωσε δήλωση το Σάββατο, λέγοντας ότι το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του, στοχεύοντας σκόπιμα σε νοσοκομεία.

Πρόσθεσε επίσης ότι η σιωπή της διεθνούς κοινότητας για τις επιθέσεις στη Γάζα «δίνει το πράσινο φως στο Ισραήλ να χύσει αίμα Παλαιστινίων και να διαπράξει και άλλες φρικαλεότητες».