Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας το μεσημέρι του Σαββάτου (04/11).

Η φωτιά καεί στο Όρος Πρινιά, ενώ μπήκε και στο χωριό Αμυγδαλιά όπου έκαψε μία αποθήκη και αυτή την ώρα καίει μέσα στο χωριό.

Νωρίτερα, καθώς φαινόταν ότι οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης στα χωριά Αμυγδαλιαά και Πρινιά.

Αστυνομικοί βοήθησαν τον κόσμο να απομακρυνθεί μεταφέρνοντάς τους σε κοντινές μεν περιοχές, αλλά σε ασφαλή σημεία μακριά από τη φωτιά.

Δείτε βίντεο από τη μεγάλη φωτιά που απειλεί το χωριό Αμυγδαλιά

Όπως είπε στο evima.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυδαλιάς: «Εγκαταλείπουμε τα χωριά, έχουμε βγει στον κεντρικό δρόμο και προσπαθούμε να κατευθυνθούμε προς την Κάρυστο. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη».

Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Για τον περιορισμό της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και από αέρος καθώς έχουν «σηκωθεί» δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair.

Οι φλόγες έχουν εξαπλωθεί σε μεγάλο τμήμα της περιοχής – Απειλούν ζώα και περιουσίες

Σημειώνεται ότι λόγω της σημερινής κακοκαιρίας πνέουν ισχυροί άνεμοι που ενισχύουν τη φωτιά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να την περιορίσουν.

Κινδυνεύουν ζώα και περιουσίες – Αστυνομικοί απομάκρυναν τον κόσμο από το χωριό

Οι φλόγες απειλούν σπίτια, ζώα και στάβλους, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλιάς, κ. Παναγιώτης Χουντάσης, δήλωσε πριν από λίγο στο evima.gr, πως αυτή την ώρα εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Αμυγδαλιά.

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, μιλάμε για μεγάλη καταστροφή. Οι φλόγες αυτή την ώρα απειλούν σπίτια, στάβλους και ζώα» επεσήμανε ο κ. Χουντάσης.

Οι κάτοικοι έχουν  μεταβεί σε κοντινές περιοχές του δήμου Καρύστου.

Στο σημείο που έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν για την κατάσβεση εναέρια μέσα γεγονός που επιβεβαίωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης.