Το σχέδιο εξόντωσης των υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς συνεχίζει το Ισραήλ, βάζοντας στο στόχαστρο την οικία του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια.

Ο Ισμαήλ Χανίγια που βρίσκεται εκτός θύλακα, μένοντας από το 2019 σε Τουρκία και Κατάρ, είναι ο Νο1 στόχος του Ισραήλ μετά την επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου.

Το πρωί του Σαββάτου ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο κατά της οικίας του ηγέτη της Χαμάς, όπως μετέδωσε σήμερα ο προσκείμενος στη Χαμάς ραδιοφωνικός σταθμός Al-Aqsa Radio.

Ωστόσο, δεν ήταν άμεσα σαφές εάν την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στο σπίτι μέλη της οικογένειάς του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισμαήλ Χανίγια ανέλαβε την εξουσία της Χαμάς το 2017 και επανεξελέγη το 2021, ενώ το 2018 χαρακτηρίστηκε τρομοκράτης από τις ΗΠΑ.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι απέτρεψε επιθέσεις από τον Λίβανο

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) απέτρεψαν «τρομοκράτες» που προσπαθούσαν να επιτεθούν από τον Λίβανο, όπως ανέφερε ο στρατός στην εφαρμογή Telegram.

Οι IDF δήλωσαν ότι «τρομοκρατικός πυρήνας προσπάθησε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους προς την περιοχή Κιμπούτς Γιφτάχ στο βόρειο Ισραήλ. Ο τρομοκρατικός πυρήνας επλήγη από τεθωρακισμένο των IDF».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν «τρομοκράτη» ενώ «πλησίαζε την περιοχή των συνόρων από τον Λίβανο κοντά στην κοινότητα Σλόμι».

Βίντεο, που συνοδεύει την ανάρτηση, φέρεται να δείχνει τη στιγμή που χτυπήθηκε ο ύποπτος.