Το μπερδεμένο κουβάρι της περίεργης εξαφάνισης μιας ταλαιπωρημένης μητέρας στην Αθήνα, ξετυλίχτηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής.

Η αναζήτηση της Αλίκης Τσεσμήλη 59 χρόνων, ξεκίνησε με φωτογραφίες της από τα παλιά και με την έκκληση του γιου της που ζει στην Ολλανδία, να βρεθεί σε όποια κατάσταση και να ναι.

Για πολλά χρόνια η γυναίκα ήταν για όλους αγνοούμενη μετά από μια περιπέτεια που είχε με επιλόχεια κατάθλιψη από την γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

Ο γιος της την είχε βρει στην Ομόνοια, το καλοκαίρι του 2022, και κρατούσε ζεστή την επαφή τους μέχρι που την ξαναέχασε. Τηλεθεατής που την γνώριζε έστειλε στην εκπομπή μια πρόσφατη φωτογραφία της που άνοιξε τον δρόμο για την έρευνα μες στην νύχτα.

Κάτοικοι της περιοχής του Βύρωνα Αττικής επικοινώνησαν με την εκπομπή και ανέφεραν ότι μια άστεγη γυναίκα που πρέπει να είναι η αγνοούμενη, μένει το τελευταίο καιρό σε μια ακτίνα γύρω από το Νεκροταφείο.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστεί και να βοηθηθεί από κάποια κοινωνική υπηρεσία.

Η έκκληση του γιου της…

«Κάθε βράδυ σκέφτομαι το τι της συμβαίνει. Προσπάθησα να τη βρω μόνος μου αλλά δεν τα κατάφερα. Πιστεύω ότι κάπου είναι και δυσκολεύεται», είπε ο γιος της, Διονύσης Συνετός μέσω σκάιπ από την Ολλανδία.

Η οικογένεια τους ήταν ευτυχισμένη πριν από χρόνια όταν ζούσαν στην Ζάκυνθο και διατηρούσαν μια επιχείρηση.

«Η μητέρα μου με τον πατέρα μου είχαν ένα κοινό μαγαζί με εσώρουχα. Έμεινε έγκυος και έχω και μια αδερφή 23 χρόνων. Όταν γέννησε έπαθε επιλόχεια κατάθλιψη. Χώρισαν και η μητέρα μου πήγε στην Αθήνα. Η γιαγιά μου δεν μπορούσε να την βοηθήσει και βρέθηκε να νοσηλεύεται σε κλινική. Βγήκε και η περιπέτειά της συνεχίστηκε μέχρι που ξαναχάθηκε… Παρακαλώ θερμά να την βρούμε για να την βοηθήσω όπως της αξίζει».