Ο Cordyceps, ένας μύκητας γνωστός για την ιδιόμορφη φύση του να τρέφεται από νεκρά κύτταρα, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της κινεζικής ιατρικής εδώ και αιώνες. Τι συμβαίνει όμως όταν ένας περιπετειώδης χρήστης του TikTok αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα, καλλιεργώντας το χρησιμοποιώντας το δικό του αίμα και δέρμα, και μάλιστα δοκιμάζοντας το.

Αυτός ο λάτρης των μανιταριών καταγράφει το μάλλον ανορθόδοξο πείραμά του. Με υπερηφάνεια δηλώνει: «Το καλλιέργησα από το ίδιο μου το αίμα και το δέρμα», γεγονός που κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον των περίεργων θεατών.

Κάτω από το μικροσκόπιο, ο χρήστης παρουσιάζει τις υφές του cordyceps, τις διακλαδισμένες δομές που τρέφονται με την ασυνήθιστη διατροφή τους, το δικό του δέρμα και αίμα.

@southernspore Cordyceps growing off human blood and skin #cordyceps #lastofus #mushroomgrowing #educational ♬ original sound – Southernspore

Στη συνέχεια έρχεται η απόλυτη στιγμή της αλήθειας: αποφασίζει να δοκιμάσει το δημιούργημά του. Περιγράφει τη γεύση ως «παράξενα γλυκιά» και την κρίνει «αρκετά καλή» αλλά όπως αναφέρει δεν θα το καταπιεί. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προθυμία του να το ξαναφάει.

«Θα με ενδιέφερε να δω πώς συγκρίνεται αυτή η γεύση με τα κανονικά καλλιεργημένα cordyceps», είπε χαρακτηριστικά.

Ο χρήστης του  TikTok έβγαζε το αίμα του και χρησιμοποίησε σκισμένο δέρμα από τις παλάμες των χεριών του ως υπόστρωμα πάνω στο οποίο μπορούσαν να τραφούν τα «μανιτάρια» του.