Χωρίς σταθερή τιμή παραμένει το πετρέλαιο θέρμανσης λόγω των αστάθμητων τιμών των διεθνών τιμών του ντίζελ, με το γεγονός να προβληματίζει τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παραδείγματος χάριν στην Ήπειρο, παρότι η ζήτηση λόγω καιρού είναι περιορισμένη η τιμή κυμαίνεται από 1,40 έως 1,50 λεπτά ανά λίτρο.

Ο νομός Ιωαννίνων είναι ενταγμένος στην πρώτη κλιματική ζώνη με το υψηλότερο επίπεδο επιδότησης. Οι αιτήσεις στην πλατφόρμα myΘέρμανση έχουν ξεκινήσει και θα υποβάλλονται έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Θα αποκτήσουν δικαίωμα επιδότησης και όσοι θερμαίνονται με ηλεκτρισμό

Το επίδομα θέρμανσης με εισοδηματικά κριτήρια κυμαίνεται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων από 100 ευρώ έως 800 ευρώ, ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη. Σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει έως και τα 1.600 ευρώ.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα επιδότησης εκτός από όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, φιάλες υγραερίου και καυσόξυλα θα αποκτήσουν και όσοι θερμαίνονται με ηλεκτρισμό.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημειώνεται ότι ξεκίνησε και η διάθεση καυσόξυλων και οι τιμές κινούνται σε υψηλά επίπεδα καυσόξυλων φτάνοντας έως και 200 ευρώ τον τόνο.