Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη είναι μία 24χρονη «άτακτη» καθηγήτρια στις ΗΠΑ, η οποία κατηγορείται πώς σύναψε σχέση με έναν 16χρονο μαθητή, ενώ ταυτόχρονα του έστελνε ερωτικά βίντεο και ζητούσε και από αυτόν να της στείλει υλικό άσεμνου περιεχομένου.

Συγκεκριμένα η Ρίκι Λιν Λάφλιν από το Μιζούρι, κατηγορείται πως αντάλλαξε γυμνές φωτογραφίες με έναν 16χρονο μαθητή, ενώ τον κάλεσε στο σπίτι της για να συνευρεθούν ερωτικά, καθώς ο σύζυγός της έλειπε.

Σύμφωνα με το riverfronttimes.com, η καθηγήτρια στο Λύκειο Σεντ Τζέιμς, κατηγορείται ότι έστειλε γυμνές φωτογραφίες και ένα βίντεο με τον εαυτό της να χρησιμοποιεί έναν δονητή στον έφηβο, ενώ ζήτησε από αυτόν φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα μέσω του Snapchat.

Ωστόσο, φαίνεται πως άνοιξαν στόματα για τη σχέση της καθηγήτριας με τον μαθητή και το σχολείο ενημερώθηκε για την ακατάλληλη σχέση της Λάφλιν. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα αφού έλαβαν μια πληροφορία από έναν επιθεωρητή της κομητείας Φελπς στις 19 Οκτωβρίου σχετικά με μια ακατάλληλη σχέση στο σχολείο της μικρής πόλης Σεντ Τζέιμς, 152 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σεντ Λούις, ανέφερε το KSDK, επικαλούμενο το έγγραφο της έρευνας του επιθεωρητή.

Ο μαθητής όπως αναφέρεται στο έγγραφο φέρεται να είπε ότι «τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα» μετά την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω Snapchat και ότι αυτός και η Λάφλιν είχαν φιληθεί.

Όταν εκείνη φέρεται να τον προσκάλεσε στο σπίτι της για να συνουσιαστούν, φέρεται να «δικαιολογήθηκε» λέγοντας πως «δεν αισθανόταν άνετα», αναφέρει το γραφείο του σερίφη της κομητείας Maries επικαλούμενο το έγγραφο της έρευνας του επιθεωρητή.

Μάλιστα η Λάφλιν φέρεται να είπε στον μαθητή ότι θα μπορούσε να πάει φυλακή για τις φωτογραφίες που είχαν ανταλλάξει και του ζήτησε να τις διαγράψει επειδή οι άνθρωποι στο σχολείο μιλούσαν. Ωστόσο, ο μαθητής βρήκε κάποιες φωτογραφίες για τον επιθεωρητή.

Αντιμέτωπη με έξι κατηγορίες κακουργήματος

Την ίδια ημέρα, σύμφωνα ο επιθεωρητής επισκέφθηκε τη Λάφλιν στο σπίτι της. Η ίδια δεν αρνήθηκε ότι έλαβε τις φωτογραφίες, αλλά είπε ότι ο μαθητής είχε ξεκινήσει την ανάρμοστη επαφή και ισχυρίστηκε: «Δεν γνώριζα ότι ήταν ανήλικος μέχρι χθες». Αφού έδωσε γραπτή συγκατάθεση για να ερευνηθεί το τηλέφωνό της, ο επιθεωρητής βρήκε ένα βίντεο όπως αυτό που είχε περιγράψει ο μαθητής.

Η ηλικία της συναινετικής σεξουαλικής επαφής στο Μιζούρι είναι τα 17 έτη. Η 24χρονη καθηγήτρια είναι αντιμέτωπη με έξι κατηγορίες κακουργήματος. Συγκεκριμένα αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, παραποίηση των λεγομένων του θύματος, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου, παραποίηση φυσικών αποδεικτικών στοιχείων και σεξουαλική εμπορία ανηλίκου, μαζί με το πλημμέλημα της παροχής πορνογραφικού υλικού σε ανηλίκους.

Μία μόνο από αυτές τις κατηγορίες μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα από 20 χρόνια φυλάκισης.

Η εγγύησή της ορίστηκε στα 100.000 δολάρια και η ακρόασή της από το δικαστήριο έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου.

Ο επιθεωρητής της σχολικής περιφέρειας Τιμ Γουέμπστερ δεν κατονόμασε τη Λάφλιν, αλλά επιβεβαίωσε στο KSDK ότι καθηγήτρια «απομακρύνθηκε αμέσως από το σχολείο και τέθηκε σε αργία εν αναμονή της έρευνας».

«Η κορυφαία μας προτεραιότητα παραμένει η ασφάλεια και η ευημερία των μαθητών μας και δεν ανεχόμαστε παραβιάσεις της πολιτικής ή του νόμου εντός της εκπαιδευτικής μας κοινότητας», πρόσθεσε.