Ο Καλίχτ Ντζαμγουίτα από τη Ρουάντα είναι 71 ετών και έχει ζήσει τα τελευταία 55 χρόνια στην αυτοεξορία λόγω του τεράστιου φόβου του για τις γυναίκες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για όλο αυτό το χρονικό διάστημα κοιμόταν, μαγείρευε έως και έκανε τις προσωπικές του ανάγκες στον χώρο της περιορισμένης κατοικίας του μέσα στην οποία είχε οχυρωθεί.

Όλα ξεκινούν από την παιδική ηλικία

Να σημειωθεί ότι ο φόβος για τις γυναίκες, που ονομάζεται γυναικοφοβία, δεν αναγνωρίζεται επίσημα ως γνήσια ψυχική διαταραχή, αλλά κλινικά ταξινομείται ως ειδική φοβία. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι αιτίες αυτού του φαινομένου μπορούν να ποικίλουν.

Μερικές φορές την ευθύνη φέρει η χαμηλή αυτοεκτίμηση του ατόμου, που οδηγεί στο φόβο των γυναικών, τις περισσότερες φορές είναι το αποτέλεσμα κακών εμπειριών από τις σχέσεις μαζί τους ή ενίοτε η απόρροια παράλογων πεποιθήσεων, όπως ότι οι γυναίκες είναι κακές από τη φύση τους.

Σε ένα βίντεο στο YouTube που δημοσίευσε η Afrimax TV και επικαλείται η Daily Mail, ο Ντζαμγουίτα εξήγησε ότι «ο λόγος που κλειδώθηκα εδώ μέσα και έχω φράχτη στο σπίτι μου είναι επειδή θέλω να σιγουρευτώ ότι οι γυναίκες δεν θα με πλησιάσουν».

«Οι γυναίκες με φοβίζουν πολύ»

Γείτονας του που μίλησε στο ίδιο κανάλι είπε ότι «εμείς προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε, αλλά εκείνος δεν θέλει να τον πλησιάσουμε ή να του μιλήσουμε. Γι’ αυτό και του δίνουμε πράγματα πετώντας τα μέσα στο σπίτι του». Τουλάχιστον αυτά τα καλοδέχεται, καταλήγει ο ίδιος.

Ο 71χρονος από την πλευρά του είπε ότι ο τρόπος που ζει είναι αρκετός για εκείνον και ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο μέχρι να πεθάνει, γιατί πολύ απλά «δεν θέλω γυναίκες γύρω μου, γιατί με φοβίζουν πολύ».