Νέα πυρά  προς την εσωκομματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε o Στέφανος Κασσελάκης, καλώντας τους διαφωνούντες να «ξεκομπλαριστούν» καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματική τους διαφωνία είναι με το βιωματικό του προφίλ και όχι με τις πολιτικές του θέσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ολοκληρώνοντας τις διήμερες επαφές του στη Νέα Υόρκη διεμήνυσε μέσω συνέντευξης στον ΑΝΤ1, πως: «Όποιος θέλει να συνεργαστεί στο κομμάτι ξεκάθαρων πολιτικών προτάσεων θα δει ότι είμαι σύμμαχός του. Όποιος  δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μου, επειδή είμαι απόδημος, επειδή είμαι διαφορετικός ή δεν μεγάλωσα με θεωρητικά βιβλία στο μαξιλάρι του αλλά  δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα  και έτσι έφτιαξα τις απόψεις μου για το που θέλω να είμαι 35 χρονών, δεν πειράζει παιδιά.

Εγώ είμαι εδώ για τον κόσμο, αυτός με εξέλεξε σ’αυτόν λογοδοτώ. Και σε όποιον αρέσει».

Ας ξεκομπλαριστούν

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Αν η άποψη αυτών που διαφωνούν είναι επί συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων θα καταλάβουν πολύ γρήγορα ότι συμφωνούμε. Σε τι διαφωνούμε;  Στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, στη δημόσια υγεία, στην αναθεώρηση του στρατεύματος;

Aυτοί οι άνθρωποι δεν συμπαθούν το προφίλ μου, το βιωματικό μου προφίλ, αυτό δεν είναι πολιτική πρόταση,  αυτό είναι κόμπλεξ. Άρα λοιπόν, ας ξεκομπλαριστούν, τι να πω. Εγώ είμαι εδώ για τον κόσμο. Τι δουλεύει για τον κόσμο; Nα μπορέσουμε να σπάσουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων. Από το ρεύμα το οποίο ξεκοκαλίζει το μέλλον τους, το νούμερο ένα κόστος ηλεκτρισμού στην Ευρώπη. Γιατι η Ελλάδα να έχει πρωτιά σ’αυτό; Oλιγοπώλιο είναι. Μην λέτε για ακρίβεια. Γιατί από εκεί αρχίζουμε. Και πάει μέχρι κάτω μέχρι τη Δικαιοσύνη που δεν έχει αποκούμπι ο Ελληνας. Αυτά τα πράγματα που λέω είναι καθαρά αριστερά πράγματα.

Η καλύτερη παρακαταθήκη για τη σύγχρονη Αριστερά θα είναι να εφαρμόσουμε αυτό  το ξεκαθάρισμα στο Κράτος. Να μπορέσει να γίνει σύγχρονη Ευρώπη. Φανταστείτε η δεύτερη φορά Αριστερά να καταφέρει να κάνει αυτό: Να κάνει την Ελλάδα σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με μείωση των ανισοτήτων. Αυτό θέλω να κάνω».

«Σιχαίνομαι την υπερέκθεση…»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εκμετάλλευση της υπερέκθεσής του, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε:

«Σιχαίνομαι την υπερέκθεση της προσωπικής μου ζωής. Την έχω σκυλοβαρεθεί  και εγώ και ο Τάιλερ. Μας κυνηγάνε λες και δεν έχουν τι άλλο να κάνουν. Τους λέω κάθε φορά που μας κυνηγούν: Ρε παιδιά, θα κάνετε καμιά δωρέα στη Θεσσαλία; Σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για την υπερέκθεση, δεν είναι η επιλογή μου. Προφανώς είμαστε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την Ελλάδα. Να ξέρετε όμως ότι καρδιά μας ανήκει στη σωστή μεριά της Ιστορίας. Και θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, τον τόπο μου. Ο Τάιλερ έχει υιοθετήσει τον τόπο μου. Άρα συνεπώς είναι και τόπος μας.

Με τον Τάιλερ έχουμε πάει στον Ευαγγελισμό μαζί. Είδε τους νοσηλευτές από τις ΜΕΘ, είδε τις αναλογίες νοσηλευτών-ασθενών. Άρα ο Τάιλερ το παίρνει προσωπικά και λέει: Tι είναι αυτό το πράγμα; Τι σόι χώρα είναι αυτή;

Στην πανδημία τραβήξαμε δύσκολες στιγμές, εκείνος δηλαδή δούλευε τις νύχτες, τον πήγαινα οδηγώντας στο νοσοκομείο. Εχει εμπειρία.

Ειλικρινά έχουμε βαρεθεί αυτή την υπερέκθεση, θέλουμε να προσφέρουμε, έχουμε ιδέες, έχουμε εξαιρετικά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτός ΣΥΡΙΖΑ που γίνονται τώρα ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να προσφέρουν σε ένα κόμμα που τους αγκαλιάζει. Γιατί ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά με νοοτροπίες που ανήκουν 20 χρόνια πριν».

Για Ηλιόπουλο και Αποστολάκη

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη,  «ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι μόνο μία από τις πολλές  διακρίσεις που κάνει η ελληνική κοινωνία. Ο  φράκτης στον Έβρο που ο πρωθυπουργός έφερε απρόκλητα 31 Μαρτίου 2023 είναι άλλη διάκριση. Οι απόδημοι, δεν θα γυρίσουν στη χώρα μέχρι να αλλάξουν νοοτροπία στη χώρα. Οι νοοτροπίες δεν χρειάζονται νέους ανθρώπους, χρειάζονται νέες νοοτροπίες.

Ο Οθωνας Ηλιόπουλος και ο ναύαρχος Αποστολάκης έχουν νέες νοοτροπίες και υπάρχουν νέοι άνθρωποι που έχουν παλιές νοοτροπίες. Εγώ είμαι ξεκάθαρα με τη μεριά της αλλαγής στην Ελλάδα και σε όποιον αρέσει. Κάποιος πρέπει να το προσπαθήσει αλλιώς είμαστε έρμαια των επιλογών του παρελθόντος. Όταν σταματήσουν να ασχολούνται με τι βέρα φοράω θα υπάρξει μια νέα νοοτροπία στην Ελλάδα».