Τη δική του απάντηση για τη διαγραφή του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη δίνει ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ο κ. Τζουμάκας υπογραμμίζει ότι δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή που γνωρίζει στην πολιτική του διαδρομή, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις.

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» υπογραμμίζει ο Στέφανος Τζουμάκας, ξεκαθαρίζοντας ότι «όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια».

Επισπεύδει τις διαδικασίες

Ο κ. Τζουμάκας υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε το καταστατικό, ενώ σημειώνει ότι θα επικοινωνήσει με την Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες που προβλέπονται.

«Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις» προσθέτει.

Επίσης, ο Στέφανος Τζουμάκας ρίχνει τα βέλη του στα προεδρικά στελέχη, μιλώντας για κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «γνωστές μεθοδεύσεις διαπλοκής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Τα κόκκαλα του Ανδρέα και ο Τσίπρας

Ο Στέφανος Τζουμάκας δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον θέσει εκτός κόμματος.

«Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά» τόνισε ο κ. Τζουμάκας για τα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη.

Παράλληλα, ο Στέφανος Τζουμάκας μίλησε και για τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας ότι ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του».

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα:

Δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή που γνωρίζω στην πολιτική μου διαδρομή.

Πρόεδρος κόμματος χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και παραβιάζοντας το Καταστατικό, ανακοίνωσε ότι «έθεσα εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», για τις πολιτικές μου απόψεις, τις οποίες πάντα εξέφραζα δημόσια.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά. Αλλά και ο προκάτοχος του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του.

Ο Στέφανος Τζουμάκας μιλά για κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και για μεθοδεύσεις της διαπλοκής

Πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια. Επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα, παραπέμπουν και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις.

Δεν είναι άλλωστε, τυχαία η αποχή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που είναι η νέα αρνητική εκδοχή για τη Δημοκρατία στη χώρα μας.

Τις απόψεις μου τις έχω διατυπώσει τόσο στις δημόσιες παρουσίες μου με την υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και στην τελευταία Σύνοδο της Πολιτικής Γραμματείας.

Ότι δηλαδή το κόμμα διέρχεται κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της διαπλοκής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όσοι συμμετέχουν σε αυτή την ενέργεια, είναι γνωστοί. Στην παρούσα υπόθεση, συγκρούονται όντως, «δύο κόσμοι».

Έχουμε αποδείξει έμπρακτα και με συνέπειες ποιοι έχουμε αγωνιστεί για αξίες και πολιτικές νίκης και ποιοι είναι οι εκφραστές μεθοδεύσεων, πολιτικών ήττας και εκφυλισμού.

Οι πολίτες μας κρίνουν.