Επιστροφή στα εγχώρια πρωταθλήματα θα έχουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μετά την διακοπή για της Εθνικές ομάδες. Φυσικά, το εντυπωσιακότερο όλων, η Premier League, επανεκκινείται και έχοντας δει μέχρι τώρα οκτώ αγωνιστικές, αυτοί είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν μέχρι τώρα, σε κάποιες στατιστικές κατηγορίες κλειδιά.

Εκ των κορυφαίων, των οκτώ πρώτων αγωνιστικών της φετινής Premier League, δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι, αν και δεν σκοράρει με την ίδια συχνότητα όπως πέρσι, παραμένει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 8 γκολ.

Παράλληλα, πρώτος σε ασίστ είναι ο Τζέιμς Μάντισον (5), που έχει εκτοξεύσει την καριέρα του, με τον ερχομό του στην Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου, το περασμένο καλοκαίρι και αποτελεί άξιο διάδοχο της φανέλας με το «10» του Χάρι Κέιν.

Από τους κορυφαίους τερματοφύλακες, είναι ένας παλιός μας γνώριμος από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, ο Ζοζέ Σα. Ο Πορτογάλος κίπερ της Γουλβς, είναι αυτός που αποσοβεί τις τελικές με την μεγαλύτερη απειλή (3,24) ανά 90 λεπτά.

Στο δημιουργικό κομμάτι, τις περισσότερες ευκαιρίες σε αυτές τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, τις έχει φτιάξει ο Κίεραν Τρίπιερ της Νιουκάστλ (27), ένω ο Μπρούνο Φερνάντεζ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα «έπρεπε» να έχει 3 ασίστ (3,1 xAssists), την στιγμή που έχει μόλις 1.

Εκπρόσωπος της Λίβερπουλ δεν θα μπορούσε να λείπει, με τον Μοχάμεντ Σάλαχ να έχει δημιουργήσει τις περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες μέχρι στιγμής. Ο Αιγύπτιος μετρά ήδη 9 και δείχνει να μην σταματά, έχοντας έναν πιο δημιουργικό ρόλο φέτος, αντί για εκτελεστικό, από τον Γιούργκεν Κλοπ.

Βρισκόμαστε σχεδόν στο 1/3 του πρωταθλήματος και ήδη κάποιοι αφήνουν το… αποτύπωμά τους στην στατιστική απεικόνιση της Premier League. Η «μάχη» για το πρωτάθλημα θα κορυφώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι, με τις Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τότεναμ, να δείχνουν πως θα το «κυνηγήσουν» μέχρι το τέλος.