Θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο πλήρους SUV χάρη στην γκάμα των κινητήρων του. Το 2008 της Peugeot προσφέρεται σε έκδοση βενζίνης, ντίζελ ( από τα λίγα μοντέλα σε πετρελαιοκίνητο!), υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό – για πρώτη φορά. Το γαλλικό εργοστάσιο προίκισε με όλη την τεχνογνωσία της τον κομψό, κόμπακτ μικρομεσαίο γαλλικό SUV και πλέονπροσφέρεται στις περισσότερες αγορές, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Στη χώρα μας το λανσάρισμα του έχει ήδη γίνει πριν λίγες ημέρες:  To ανανεωμένο 2008 βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της γαλλικής φίρμας στην Ελλάδα με τις τιμές να ξεκινούν από 24.100 ευρώ.

Στην εξωτερική του εμφάνιση, το  νέο μοντέλο υιοθετεί τους τρεις κάθετους φωτεινούς «όνυχες» ενώ νέα στοιχεία συνοδεύουν τόσο τη μάσκα, τους προφυλακτήρες αλλά και τις ζάντες αλουμινίου.

Η γνωστή συνταγή του Peugeot i-Cockpit στο εσωτερικό του παραδίδει μαθήματα εργονομίας και ευκολίας χειρισμού για τον οδηγό που συνοδεύεται από το μικρής διαμέτρου τιμόνι. Καινούριες είναι οι επενδύσεις από ύφασμα ή αλκαντάρα, ενώ το πακέτο συνοδεύεται από το νέο σχεδιασμό του πλήρως ψηφιακού και τρισδιάστατου πίνακα οργάνων 10’’ (στάνταρ στις εκδόσεις Allure και GT). Όλες οι εκδόσεις του 2008 διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό την οθόνη αφής 10’’ για το σύστημα πολυμέσων. Σε διαστάσεις δεν έχει αλλάξει κάτι το μήκος του αγγίζει τα 4,3 μέτρα, ενώ (η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αγγίζει τα πρακτικά 434 λίτρα.

ΦΟΥΛ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

Το ατού του μοντέλου είναι οι τέσσερις κινητήρες, συμπεριλαμβανομένης και της νέας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης των 115kW/156 ίππων που προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία ενώ η  γκάμα θα διευρυνθεί το 2024 με την προσθήκη ενός νέου υβριδικού κινητήρα.

Ειδικότερα ,η νέα έκδοση η αμιγώς ηλεκτρική η  E-2008 προσφέρεται με το νέο κινητήρα των 156 ίππων με την μπαταρία των 54 kWh, που παρέχει αυτονομία 406 χιλιομέτρων. Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης από 20% έως 80% είναι 30 λεπτά από δημόσιο σταθμό φόρτισης (100 kW), 4 ώρες και 40λεπτά από ένα Wall Box (7,4kW), και 11 ώρες και 10 λπετά από μία ενισχυμένη παροχή (3,2 kW).

Στις …συμβατικές εκδόσεις βενζίνης υπάρχει η επιλογή των 1.2 λίτρων με 100 ίππους ή με 130 ίππους ενώ η ντίζελ που καυχιέται για την οικονομία καυσίμου, αποδίδει 130 ίππους.