Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δημοσίευσε ένας κρατούμενος στις φυλακές της Ελβετίας αφήνοντας άφωνος όσους είδαν την ανάρτηση στο Reddit. Το βίντεο, το οποίο έχει κατακλύσει το διαδίκτυο, παρουσιάζει μια εικόνα που θα μπορούσε να αντικρίσει κανείς σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι είναι τακτοποιημένο και αραιά διακοσμημένο. Η ξενάγηση προχωρά στην αποκάλυψη του μπάνιου, όπου οι τοίχοι μπορεί να είναι μονότονοι γκρίζοι, αλλά ξεχωρίζει η εκπληκτική καθαριότητα. Οι κρατούμενοι διαθέτουν ατομικές τουαλέτες και τα καταλύματα είναι σχεδιασμένα για να φιλοξενούν δύο άτομα σε κάθε δωμάτιο. Την ίδια στιγμή υπάρχει καθρέφτης και ράφια για προϊόντα περιποίησης.

Υπάρχουν δύο κρεβάτια, που χωρίζονται από ένα μικρό περβάζι. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα ευρύχωρο κομοδίνο πάνω στο οποίο υπάρχει μια μεγάλη τηλεόραση και ένας βραστήρας για την εξυπηρέτηση των κρατουμένων. Είναι πολύ μακριά από τη ζοφερή εικόνα που συνήθως συνδέεται με τα κελιά των φυλακών.

Ίσως η πιο εντυπωσιακή πτυχή του βίντεο είναι η εξωτερική θέα. Οι εγκαταστάσεις είναι μοντέρνες, με εκτεταμένα παράθυρα σε κάθε δωμάτιο, προσφέροντας θέα στο καταπράσινο τοπίο, πλούσιο σε φυτά και δέντρα.

Η ξενάγηση συνεχίζεται σε μερικούς από τους διαδρόμους της φυλακής, αποκαλύπτοντας μάλιστα ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: μια τρύπα στον τοίχο που χρησιμεύει ως αναπτήρας για τσιγάρα.

Το βίντεο κορυφώνεται με την άφιξη του γεύματος των κρατουμένων, το οποίο μοιάζει με φαγητό που θα σερβίρονταν σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

This is a prison in Switzerland

byu/amy2kim22 inBeAmazed