Σε συνέντευξη της, η Ματίνα Παγώνη μίλησε για το εμβόλιο της γρίπης και για τα κρούσματα του κοροναϊού. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε πως τα εμβόλια είναι έξι, τα δύο είναι ενισχυμένα και τα υπόλοιπα τέσσερα είναι τα απλά.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Σήμερα», η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι «Τα δύο ενισχυμένα θα τα παίρνουμε μόνο με ιατρική συνταγή, τα υπόλοιπα τέσσερα θα τα παίρνουμε από αρχές Νοέμβρη χωρίς συνταγή.»

Τι ανέφερε σχετικά με τα εμβόλια

«Τα ενισχυμένα, με συνταγή αφορούν τους πάνω από 65, γιατί έχουν υποκέιμενα νοσήματα. Ενισχυμένα σημαίνει πως έχουν μεγαλύτερη δόση αδρανοποιημένου ιού, αυτά τα εμβόλια θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν υποκείμενα νοσήματα», εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή.

Σχετικά με τα απλά εμβόλια, δήλωσε πως «θα τα παίρνουμε μέχρι τέλος Οκτώβρη με συνταγή, και μετά χωρίς συνταγή». «Καλό είναι όσοι βρίσκονται στην μονάδα υψηλού κινδύνου να αρχίσουν να εμβολιάζονται από 20 Οκτώβρη», συμπλήρωσε.

Αύξηση στα κρούσματα του κοροναϊού

Σε ότι αφορά τον κοροναϊό, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως θα δοθούν ειδικές οδηγίες τις επόμενες ημέρες από την επιτροπή εμβολιασμού.

«Έχουμε ένα 14% αύξηση των κρουσμάτων και για τους νοσηλευόμενους. Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μάσκες και αντισηπτικά».

Δείτε το βίντεο