Ως προτεραιότητα περιέγραψε τις αυτοδοικητικές εκλογές στην ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ζήτησε από τους βουλευτές να βάλουν πλάτη για να επιτευχθεί ο στόχος, καθώς συνδέονται και με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα.

Ζήτησε να μπουν στην άκρη πικρίες ή προσωπικές διαφωνίες ώστε να υπάρξει συστράτευση για τη μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές που πρέπει να κερδηθεί με τη νίκη στις 13 Περιφέρειες και τους τρεις δήμους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στρεφόμαστε σε άλλες αναμετρήσεις, με πρώτες τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε λίγες μέρες από τώρα. Καθίστανται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, γιατί συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα. Αναφέρομαι, προφανώς, στις επιλογές τις οποίες θα κάνουν οι πολίτες για Περιφερειάρχες, αλλά και τις επιλογές που θα κάνουν στους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας, όπου η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει ξεκάθαρη πολιτική στήριξη.

Ναι, είναι κι αυτή μια πολιτική σύγκρουση. Είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί.

Και, φυσικά, αντιλαμβάνεστε ότι τη στήριξη αυτή τη δώσαμε διότι διεκδικούμε στις θέσεις των Περιφερειαρχών να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις και μπορούν να υπηρετήσουν αύριο τα αναπτυξιακά σχέδια τα οποία έχουμε ήδη εκπονήσει και έχουμε παρουσιάσει στις τοπικές κοινωνίες.

Γι’ αυτό και στόχος μας είναι στις 13 Περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους Δήμους, μαζί με το γαλάζιο της Νέας Δημοκρατίας να νικήσει και η συνέχεια της δημιουργίας. Και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το πετύχουμε.

Σας ζητώ, λοιπόν, όλες και όλοι να βάλετε πλάτη σε αυτή τη μάχη. Ας αφήσουμε στην άκρη τις όποιες μικρές προσωπικές διαφωνίες ή πικρίες μπορεί να υπάρχουν. Είναι σημαντικό για τη Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είμαι σίγουρος ότι όλες και όλοι θα στηρίξουμε τους υποψήφιούς μας σε αυτήν την προσπάθεια.