Ένα λεωφορείο που έχει σφηνώσει κάτω από μια πολυκατοικία στηρίζοντας τα θεμέλιά της, έχει ήδη περάσει από ένα κύμα κακοκαιρίας και παραμένει εκεί υποδεχόμενο το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, να θυμίζει πως κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν.

Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχθηκε η Εύβοια μαζί με τον Βόλο. To λεωφορείο ήταν για τρεις εβδομάδες στην θέση του μέχρι που έφτασε η κακοκαιρία Elias.

Πώς κατέληξε το λεωφορείο εκεί

Ο Πλατανιάς του Πηλίου δέχθηκε καταστροφικά χτυπήματα από άκρη σε άκρη αρχίζοντας από την κακοκαιρία Daniel. Περισσότερα από 50 αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα, τόνοι λάσπης παντού, δρόμοι υποχώρησαν και η καταστροφή ήταν αποκαλυπτική.

Όμως μια τριώροφη κατοικία έμελλε να γίνει το σύμβολο της καταστροφής, καθώς το χώμα παρέσυρε τα θεμέλια, η πολυκατοικία έγειρε και από τύχη η βεράντα του ισογείου «πάτησε» στην οροφή ενός λεωφορείου. Αρχικά το λεωφορείο ήταν πολύ μακριά από το σημείο αλλά παρασύρθηκε ως εκεί από τους ορμητικούς χειμάρρους ή μάλλον τον ένα και μοναδικό χείμαρρο που διαπέρασε το χωριό.

Όποιοι βρέθηκαν στο σημείο είδαν εκ του αποτελέσματος πως το σπίτι βρισκόταν στο πλάι ενός ποταμού. Όμως η αλήθεια είναι πως το σπίτι δεν ήταν μέσα στην κοίτη, η οποία έσπασε, αλλά το ποτάμι με την ποσότητα νερού που δέχθηκε αναδιαμορφώθηκε.

Από τον Daniel στον Elias στην ίδια ακριβώς κατάσταση

Στην φωτογραφία του Thesstoday βλέπουμε πως οι μεγάλες ποσότητες νερού είχαν παραμείνει, ενώ δεν βρέθηκε κανείς να γκρεμίσει την οικοδομή με ασφάλεια ενώ περιμέναμε την άφιξη του Elias.

Μέχρι και χθες στις 19:00 το σπίτι γέρνει προς το μέσον της νέας κοίτης και στηρίζεται ακόμα από το λεωφορείο. Υπήρχε πάντα ο φόβος να γείρει και να μπλοκάρει την κοίτη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμα πιο πολύ το χωριό που χθες, Τετάτρη, είχε κοπεί στα δύο.

Σημερινή εικόνα δεν έχουμε μέχρι την στιγμή που μιλάμε και ελπίζουμε το λεωφορείο και η πολυκατοικία να καταστεί εφικτό να απομακρυνθεί και να γκρεμιστεί αντίστοιχα με ασφάλεια.