Μέσα από το πλημμυρισμένο νοσοκομείο του Βόλου όπου διαβιεί, ο πατέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς, Ντέιβιντ Κράουτς, στο έγκλημα που είχε συγκλονίσει τότε τη χώρα στα Γλυκά Νερά, δίνει τη δική του απάντηση για την εγγονή του, τη μικρή Λυδία, η οποία παραμένει στις Φιλιππίνες και την επικοινωνία που έχει με την οικογένεια του δολοφόνου της κόρης του.

Ο ίδιος αναφέρεται και στη σημερινή αγόρευση του εισαγγελέα κατά του πιλότου για το κίνητρο της δολοφονίας της Καρολάιν.

«Είμαι χωρίς διαδίκτυο από τη μεγάλη καταιγίδα που ξέσπασε πριν από τρεις εβδομάδες. Δεν μπόρεσα να διαβάσω τα email μου. Τώρα φτάνουμε στο τέλος μιας άλλης βίαιης καταιγίδας.

»Την τελευταία φορά που μίλησα με τη μητέρα του Μπάμπη, της πρότεινα να μεταβιβάσει την εξοχική τους κατοικία στην Αλόννησο στην εγγονή μου τη Λυδία, ως αντάλλαγμα για τα 70.000 ευρώ που έκλεψε ο γιος της από την κόρη μου. Αυτά ήταν χρήματα που δώσαμε η Σούζαν και εγώ στην Καρολάιν για να αγοράσει γη για να χτίσει ένα σπίτι.

»Η γη αγοράστηκε αλλά καταχωρήθηκε μόνο στο όνομα του δολοφόνου. Τι είπα στη μητέρα του δολοφόνου; »Ο γιος σου δεν είναι μόνο δολοφόνος και ψεύτης, αλλά είναι και κλέφτης». Δεν εντυπωσιάστηκε πολύ. Αυτό είναι το τέλος της γραμμής για την οικογένειά τους, ο μικρός μου θησαυρός θα πάρει το όνομα της μητέρας της και δε θα έχει άλλη επαφή με τους γονείς του».

Για την εισαγγελική πρόταση αναφέρει:

«Διάβασα τη σημερινή εισαγγελική πρόταση και καταδικάζει πραγματικά τον Αναγνωστόπουλο. Είμαι βέβαιος ότι η αρχική ποινή του δικαστηρίου θα επικυρωθεί. Μερικά καλά νέα. Η Λυδία έχει λάβει τη Φιλιππινέζικη υπηκοότητα. Τίποτα δεν μπορεί να την απομακρύνει από τις Φιλιππίνες τώρα».