Αίσθηση έχει προκαλέσει η περίπτωση ασέλγειας με δράστη έναν 92χρονο σήμερα και θύμα ένα 12χρονο κορίτσι, στη Μυτιλήνη. Ο υπερήλικος δικάστηκε και αφέθηκε ελεύθερος λόγω παραγραφής.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2013, όταν το παιδί, το οποίο δεν είχε καν συμπληρώσει τα 12 έτη, με νοητική στέρηση βγήκε στη γειτονιά για να βρει τη φίλη του.

Ο 82χρονος, τότε, προσέγγισε την ανήλικη και, όπως αποφάνθηκε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ασέλγησε σε βάρος της.

Οι πράξεις του μάλιστα περιγράφηκαν αναλυτικά κατά την ακροαματική διαδικασία από τη μητέρα και τη γιαγιά του κοριτσιού. Το ίδιο το κορίτσι επίσης ανακάλεσε μπροστά σε ψυχίατρο τα όσα βίωσε, για τα οποία αρχικά ένιωθε ενοχές.

Ο λόγος που αφέθηκε ελεύθερος

Το Μικτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου αποτελούμενο από τρεις δικαστές και τέσσερις ενόρκους, το πρωί της Τετάρτης (20/9) αποφάσισε ομόφωνα ότι ο 92χρονος σήμερα ασέλγησε προ 10 ετών σε βάρος κοριτσιού στη Μυτιλήνη, αν και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν πείραξε τρίχα από τα μαλλιά της.

Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού, με την οποία είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό στη Χίο, και η ποινή της αποπλάνησης και της ασέλγειας την οποία τέλεσε έχει πια παραγραφεί.

Η οικογένεια του παιδιού, όπως σημειώνει το stonisi.gr, αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά και προσωπικά προβλήματα και δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει δικηγόρο. Έτσι, στη δίκη δεν υπήρχε Πολιτική Αγωγή και δεν μπορούσαν να γίνουν ερωτήσεις στους μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου ή στον μαιευτήρα που ανέφερε ότι κατά την εξέταση του 12χρονου δεν βρέθηκαν σημάδια βιασμού, παρά μόνο διαπίστωσε ότι το παιδί δεν μιλούσε, σαν να είναι σε απάθεια.

Η εξέταση της ψυχιάτρου όμως, για την καλή αντίληψη του παιδιού και τα όσα διηγήθηκε έπεισαν την Εισαγγελέα που πρότεινε να παραμείνει το κατηγορητήριο ως έχει.

Σημειώνεται, ότι ο υπερήλικος είχε κριθεί σε πρώτο βαθμό ένοχος και για αποπλάνηση ανηλίκου και για βιασμό με 8 χρόνια ποινή φυλάκισης σε αναστολή μέχρι την Έφεση.

Δείτε τι δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισής του