Σε μια πλειάδα πρεμιερών στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Μόναχο η Volkswagen, παίζοντας σε εντός έδρας έκθεση, παρουσίασε μια σειρά νέων μοντέλων. Ανάμεσα σε αυτά και το νέο ID. GTI Concept, ένα κόνσεπτ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026. Θα είναι και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό GTI της φίρμας που θα δούμε από τη γερμανική φίρμα. Ο σπορ εξωτερικός «μανδύας» του γίνεται αντιληπτός, τόσο από τις νευρώσεις, τα πιο φουσκωμένα φτερά και τις δυναμικές γραμμές του.

Έχει μήκος που αγγίζει τα 4,10 μέτρα, πλάτος 1,84 μέτρα, ύψος 4,49 μέτρα. Θα είναι ένα άνετο μοντέλο, ενώ ο χώρος αποσκευών να αγγίζει τα 490 που με την κλασική αναδίπλωση θα φθάνει τα  1.330 λίτρα.

Το σπορ λουκ περιλαμβάνει και τις  ζάντες 20″ .Η κίνηση του παρέχεται από έναν ισχυρο ηλεκτροκινητήρα αλλά προς το παρόν η φίρμα δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για την ισχύ και την αυτονομία του. Πάντως, θα υπάρχει  ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού για τους μπροστινούς τροχούς, με τον οδηγό, μέσω του GTI Experience Control, να έχει την δυνατότητα να προσαρμόσει τα πάντα, από την ανάρτηση μέχρι την αίσθηση του τιμονιού, την ροπή του γκαζιού κ.α. Ουσιαστικά, η VW προσπαθεί να μιμηθεί την  GTI αίσθηση που προσέφεραν τα μοντέλα του παρελθόντος.