Η γερμανική φίρμα έδωσε μια γεύση στο Μόναχο από τη νέα Concept CLA Class, που προιδεάζει για το τι θα οδηγούμε στο μέλλον από το αστέρι της Στουτγάρδης. Άλλωστε η Mercedes-Benz δεν θα μπορούσε να λείπει από το γερμανικό σαλόνι αυτοκινήτου, που με πολλές πρεμιέρες – αλλά και ηχηρές απουσίες μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών – έλαμψε με τα νέα της μοντέλα, που μεταξύ άλλων φανερώνουν το τετράτροχο DNA που θα οδηγούμε στο μέλλον. Ο εκπρόσωπος του αύριο, που ήδη χτύπησε την πόρτα του σήμερα, είναι το νέο  Concept CLA Class, το οποίο θα αποτελέσει το προοίμιο της αμιγώς ηλεκτρικής CLA Class που θα βρίσκεται πιο κοντά στη παραγωγή από ποτέ. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας μέσα στην στην IAA Mobility του Μονάχου.

Το concept έχει βασιστεί στην πλατφόρμα Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) και το πρώτο μεγάλο νέο είναι ότι η αυτονομία του θα αγγίζει τα 750 χλμ! Η νέα κόνσεπτ έκδοση, εμπνέεται από την καινοτόμα Vision EQXX. Στο εσωτερικό δεσπόζει η νέα, οθόνη Superscreen που αποτελείται από τρία μέρη: τον ψηφιακό πίνακα οργάνων , μια οθόνη αφής για τον χειρισμό του συστήματος infotainment αλλά και μια μπροστά στον συνοδηγό.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστη η γκάμα των ηλεκτρικών μοτέρ και των επιδόσεων τους, όμως η κατανάλωση καυσίμου θα είναι στα 12 kWh/100 km. Η τεχνολογία της φόρτισης, είναι 800V, θα υποστηρίζει ταχυφόρτιση ακόμη και με ταχύτητες 250 kW, ήτοι σε 15 λεπτά θα φορτίζει 400χλμ.

Στο Μόναχο η smart αποκάλυψε και το νέο ηλεκτρικό της #3 – να θυμίσουμε ότι η δεύτερη φίρμα της Mercedes έγινε αμιγώς ηλεκτρική φίρμα.

Η βασική έκδοση θα προσφέρεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 272 ίππων,ενώ η εταιρεία παραμένει πιστή στην  Brabus εκδοχή που θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες,  ισχύος 428 ίππων και 543 Nm ροπής.Τα 0-100χλμ/ώρα έρχονται σε 5,8 sec, ενώ η έκδοση Brabus κάνει το ίδιο σε μόλις 3,7 sec.

Η βασική έκδοση θα προσφέρει αυτονομία 455 χλμ, ενώ η Brabus  435 χλμ. Η φόρτιση από το 0 στο 80% ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά, σύμφνωνα με τη Smart.

Η θυγατρική της Seat, η Cupra κέρδισε τα φώτα της δημοσιότητας με το νέο DarkRebel, ένα αμιγώς ηλεκτρικό διθέσιο showcar , που ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον της φίρμας αλλά και τι πρόκειται να βλέπουμε από τη συγκεκριμένη φίρμα τα επόμενα χρόνια!

Το κόνσεπτ μοντέλο φέρει ένα άκρως μινιμαλιστικό εσωτερικό,  ενώ η καμπίνα του θα φιλοξενεί έως και δύο επιβάτες. Εντυπωσιακό ότι αρκετά ανταλλακτικά και μέρη του εσωτερικού του έχουν παραχθεί με τη μέθοδος της 3D εκτύπωσης. Αλλά και το κόκπιτ του σύμφωνα με τη Cupra έχει τη φιλοσοφία του gaming.

Στα πιο …εξεζητημένα εξοπλιστικά του στοιχεία ότι στην οροφή διαθετει μία θερμική κάμερα παρακολουθεί την κατάσταση που επικρατεί στην καμπίνα ενώ το intelligent climate control system  που προσαρμόζει τη θερμοκρασία και τον αέρα αντίστοιχα. Τέλος, το χρώμα του περιβάλλοντα φωτισμού ενημερώνει αν το εσωτερικό της καμπίνας θερμαίνεται ή ψύχεται.