Ο καταστροφικός σεισμός στο Μαρόκο προκάλεσε κύματα αλληλεγγύης από τον αθλητικό κόσμο. Μια από τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις ήταν η απόφαση του Κριστιάνο Ρονάλντο να ανοίξει τις πόρτες του τετράστερου ξενοδοχείου του, στο Μαρακές, το Pestana CR7, στους σεισμόπληκτους. Η είδηση έγινε viral και ο Γκάρι Λίνεκερ έσπευσε να συγχαρεί τον Ρονάλντο για την πρωτοβουλία του.

Η τοπική εφημερίδα Liberation προσπάθησε να τη διασταυρώσει την Κυριακή και τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο. Ο διευθυντής αντέδρασε με έκπληξη και θυμό. «Αυτή η πληροφορία είναι λανθασμένη. Ολοι οι πελάτες που έχουμε έχουν κάνει κράτηση ως συνήθως», απάντησε ο εκπρόσωπός του στο μαροκινό έντυπο.

Το ισραηλινό portal Ynet τηλεφώνησε επίσης στο ξενοδοχείο με τη διεύθυνση να απαντά: «Δεν είναι σωστό να λέτε πως φιλοξενούμε πρόσφυγες και θύματα».

Ο διευθυντής με τον οποίον συνομίλησε το Ynet συνέχισε: «Εχουμε λάβει πολλά αιτήματα για να φιλοξενήσουμε ανθρώπους καθώς το ξενοδοχείο δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό». Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί νέοι πελάτες έφτασαν στο ξενοδοχείο το Σαββατοκύριακο. Ολοι είναι πελάτες που πληρώνουν.

Σύμφωνα με το γερμανικό portal Sport1, υπάρχουν ακόμα ελεύθερα δωμάτια στο ξενοδοχείο τα οποία κοστίζουν 299 ευρώ τη βραδιά, χωρίς πρωινό.

Ο μέσος μισθός των Μαροκινών είναι 291 ευρώ, ο οποίος φυσικά δεν επαρκεί για να περάσουν ένα βράδυ στο ξενοδοχείο του διάσημου αστέρα της μπάλας.

Ποια ήταν όμως η πηγή του fake news; Υπάλληλος του ξενοδοχείου είπε στο Ynet πως το πιο πιθανό είναι κάποιος ξένος τουρίστας να είδε άστεγους στο δρόμο, μπροστά από το ξενοδοχείο ή κάποιους σεισμοπαθείς που κάθισαν για λίγο στο λόμπι.

Προφανώς πρόκειται για μια ισπανίδα τουρίστρια η οποία ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό της χώρας της 24h πως βρήκε πρόσφυγες στο ξενοδοχείου του Ρονάλντο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις σχετικά με «φιλανθρωπίες» του Ρονάλντο. Το 2020 υπήρχαν φήμες πως ορισμένα από τα ξενοδοχεία του στη Μαδέρα και τη Λισαβώνα θα λειτουργούσαν ως προσωρινά νοσοκομεία για Covid-19, κάτι βεβαίως που διαψεύστηκε.