Επίσκεψη στις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές, θα πραγματοποιήσει σήμερα Κυριακή, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου, στην Καρδίτσα και στον Βόλο, για να επισκεφθεί πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τεράστια καταστροφή

Ο Θεσσαλικός κάμπος, σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις παραμένει κάτω από νερά και λάσπες. Μόνο με βάρκες γίνεται η πρόσβαση στα χωριά Μεταμόρφωση, Βλοχός, Κοσκινάς, Μαραθέα του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται πλέον από την υψηλή στάθμη του Πηνειού, που απειλεί όλες τις παραποτάμιες περιοχές και όσες βρίσκονται κοντά στη λίμνη Κάρλα, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρούν σε συνεχείς εκκενώσεις οικισμών και απεγκλωβισμούς.

Η πόλη είναι χωρίς νερό για 6η μέρα, ενώ η παροχή νερού, το οποίο δεν είναι πόσιμο, γίνεται εκ περιτροπής και για ελάχιστο χρόνο.

Στο Πήλιο μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καταστραφεί και πολλά χωριά παραμένουν αποκομμένα.

Ο Θεσσαλικός κάμπος μετατράπηκε σε λίμνη

Μέτρα στήριξης

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι άμεσα θα ανακοινωθούν μέτρα προσωρινής και συνολικής στήριξης των πληγέντων.

«Όπως συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις πολύ μικρής έκτασης έτσι θα συμβεί και τώρα, είναι μια προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, δε θα μείνει κανένας αβοήθητος.

Άμεσα θα ανακοινωθούν μέτρα προσωρινής και συνολικής στήριξης και αποκατάστασης όλων των ζημιών είτε αφορά υποδομές, είτε αφορά δρόμους, είτε αφορά γέφυρες, είτε αφορά αγροτικές εκτάσεις, αποζημιώσεις επαγγελματιών. Αυτό χρωστάει το κράτος, οφείλει να κάνει το κράτος, είναι κάτι πολύ δύσκολο είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα συμβεί», είπε.