Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Αγχιάλου μετακινούνται τα ελικόπτερα της Αεροπορίας που βρέθηκαν βυθισμένα στο νερό στη βάση του Στεφανοβικείου στον Βόλο, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Έπειτα από απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας και υπό τον κίνδυνο εμφάνισης νέων πλημμυρικών φαινομένων από την άνοδο της στάθμης του Πηνειού, τα ελικόπτερα μεταφέρονται σε άλλο αεροδρόμιο.

Ασφαλή όλα τα ελικόπτερα στο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου διαβεβαίωνε το ΓΕΣ

Σε ανακοίνωσή του νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου και έπειτα από φωτογραφίες που έγιναν «viral» στα social media, το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανέφερε ότι (οι φωτογραφίες) «αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων προς στεγνό τμήμα της πίστας του αεροδρομίου (Α/Στεφανοβικείου) του Βόλου» και διαβεβαίωνε ότι «όλα τα ελικόπτερα είναι ασφαλή».

Σε ετοιμότητα για εκκένωση Στεφανοβικείο και ΡΙζόμυλος – Πλημμυρίζει και η λίμνη Κάρλα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου του δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία μετά από μήνυμα του 112 που έλαβαν λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στο θεσσαλικό κάμπο μετά την κακοκαιρία Daniel.

Μεγάλες ποσότητες νερού από τον πλημμυρισμένο Πηνειό, κινείται από την πεδιάδα της Λάρισας προς το Στεφανοβίκειο και τον Ριζόμυλο, και το νερό καταλήγει στη λίμνη Κάρλα της οποίας το ύψος του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα και έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζει και η νοτιοανατολική πλευρά της θεσσαλικής πεδιάδας προς τη Μαγνησία.

Με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας και σε συνέχεια του μηνύματος 112 που έλαβαν οι κάτοικοι του Δήμου, προειδοποιώντας τους για πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή τις επόμενες ώρες, συστήνει «όλοι οι κτηνοτρόφοι να μετακινήσουν τα ζώα τους σε υψηλότερα σημεία άμεσα ή να τα απομακρύνουν προς άλλες περιοχές».