Να παραμείνουν σε ετοιμότητα ζητούν οι αρχές από τους κατοίκους σε έξι περιοχές της Λάρισας, καθώς υπάρχει κίνδυνος για νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πρόκειται για τις περιοχές Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πηνειός έχει σπάσει με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει πολλές περιοχές.

Δείτε το μήνυμα του 112:

Πλημμυρισμένες συνοικίες, χωριά και χωράφια

Πλημμυρισμένες είναι όλες οι περιοχές γύρω από τον υπερχειλισμένο Πηνειό, καθώς και συνοικίες στην πόλη της Λάρισας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Παραμένει κλειστή σε τμήματα της κεντρικής Ελλάδας η Εθνική Οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι υπάρχουν σε συνοικίες, όπως στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, το πρωί του Σαββάτου η κατάσταση σε δρόμους της συνοικίας ήταν απερίγραπτη, καθώς το νερό παραμένει στη μέση των ισόγειων κατοικιών.

Η είσοδος της πόλης από την οδό Σωκράτους παραμένει πλημμυρισμένη. Τα νερά έχουν σκεπάσει τις συνοικίες του Αγίου Θωμά και της Φιλιππούπολης, αν και πολίτες επιχείρησαν να οχυρώσουν τις περιουσίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτές τις δύο συνοικίες εστάλη μήνυμα του 112 έτσι ώστε οι πολίτες να απομακρυνθούν λόγω των πλημμυρικών φαινομένων. Το ίδιο είχε γίνει και για χωριά κοντά στη Λάρισα τις προηγούμενες ημέρες.

Οι εργατικές κατοικίες στη Γιάννουλη, επίσης, έχουν πλημμυρίσει, με τους πολίτες να είναι απελπισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA