Δραματικές είναι οι στιγμές για τους κατοίκους χωριών και οικισμών σε Βολο, Τρίκαλα και Καρδίτσα από την Τρίτη, όταν και ξεκίνησε η φονική κακοκαιρία Daniel, με τα σπίτια και τις περιουσίες τους να έχουν παραδοθεί στα ορμητικά νερά στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Πέρα από αυτούς που έχουν διασωθεί, είτε από αέρος με τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και του Στρατού, είτε με σκάφη του Λιμενικού από διάφορες παραλίες του Πηλίου, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, αφού δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βρουν τρόπο διαφυγής.

Το μεγάλο πρόβλημα για τους ανθρώπους αυτούς, με δεδομένο πως οι είσοδοι προς τα χωριά τους έχουν αποκλειστεί, είναι πως τα αποθέματά τους σε τρόφιμα και πόσιμο νερό λιγοστεύουν και δεν έχει καταστεί δυνατό να ανεφοδιαστούν, ενώ πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς είναι ηλικιωμένοι και άνθρωποι να με σοβαρά προβλήματα υγείας που χρειάζονται άμεση περίθαλψη και φάρμακα.

Δραματικές εκκλήσεις εγκλωβισμένων κατοίκων σε χωριά της Θεσσαλίας

Εκτός από τις Αρχές που έχουν ριχτεί από την πρώτη στιγμή στη μάχη του απεγκλωβισμού των ανθρώπων, σημαντική βοήθεια αποτελούν και οι εκατοντάδες εθελοντές που με δικές τους βάρκες και οχήματα απεγκλωβίζουν τον κόσμο.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα social media έχουν γεμίσει από εκκλήσεις ανθρώπων που ζητούν βοήθεια είτε για τους δικούς του ανθρώπους, είτε για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Στις αναρτήσεις κάνουν λόγο για ηλικιωμένους και μωρά που χρειάζονται βοήθεια, ενώ σε άλλες αναρτήσεις γίνεται λόγο για νεφροπαθείς και εγκλωβισμένους σε ταράτσες.

Σε άλλη ανάρτηση γίνεται λόγος για βρέφος 20 ημερών, το οποίο δεν έχει γάλα και πρέπει να μεταφερθεί άμεσα.

Δείτε κάποιες από τις αναρτήσεις ανθρώπων που ζητούν βοήθεια