Τρομερή καταστροφή έχει υποστεί από την κακοκαιρία Daniel, ο Δήμος Φαρκαδόνας, καθώς το σύνολο των χωριών έχει βυθιστεί στο νερό. Ο λόγος είναι η διάλυση του Πηνειού ποταμού, ο οποίος έσπασε σε δεκάδες σημεία και το ύψος του νερού έφτασε στις πλημμυρισμένες περιοχές, ακόμη και τα 4.5 μέτρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δήμαρχος της Φαρκαδόνας ανέφερε ότι «Η σημερινή μέρα είναι εξίσου δύσκολη. Είναι μια κατάσταση που δεν περιγράφεται. Ζητάμε άμεσα βοήθεια και στήριξη και από την πολιτεία και από τους αρμόδιους να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουμε εδώ».

Πόσα χωριά έχουν πλημμυρίσει – Πολλοί οι εγκλωβισμένοι

Ακόμη, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «Από τα 18 χωριά που έχει ο Δήμος μας, τα 15 έχουν πλημμυρίσει. Αυτή την στιγμή στην Φαρκαδόνα η στάθμη, είναι πάνω από τρία μέτρα και σε μερικά σημεία και 4 μέτρα».

Όσο για αγνοούμενους, αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε δεν υπάρχουν, εγκλωβισμένοι ωστόσο, είναι αρκετοί και αυτή τη στιγμή ακόμη κάνουν προσπάθειες άνθρωποι να βγουν από τα σπίτια τους.

Τόνισε πως πρέπει αυτή τη στιγμή «να βγει ο κόσμος από τα οικόπεδα, τα σπίτια, ότι μπορούμε να βγάλουμε έξω από τα σπίτια, να σώσουμε τον κόσμο. Από κει και πέρα είναι ένα άλλο κομμάτι. Αυτή τη στιγμή είναι αυτό το πρόβλημα». Έκλεισε λέγοντας ότι: «Από την πόλη των Τρικάλων μέχρι τα σύνορα της Λάρισας βλέπεις μια θάλασσα, δεν βλέπεις τίποτα άλλο».

Δείτε το βίντεο