Σήμερα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Αντώνη που έχασε την ζωή του μετά από το συμβάν στο Blue Horizon.

Η σορός του άτυχου 36χρονου, έφτασε λίγο νωρίτερα στην Κρήτη.

O 36χρονος Αντώνης πνίγηκε στο λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της Τρίτης, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon δεν του επέτρεψαν να επιβιβαστεί στο πλοίο και τον έσπρωξαν βίαια από τον καταπέλτη.

Η σορός του αποβιβάστηκε στην Κρήτη λίγο μετά τις 7:30 σήμερα το πρωί για να μεταφερθεί στον Άγιο Νικόλαο. Εκεί, σήμερα συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο Αντώνη.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο στις 12 το μεσημέρι, ενώ η σορός του 36χρονου Αντώνη θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 11 π.μ.

Η οικογένεια του Αντώνη απαιτεί δικαιοσύνη

Να αποδοθεί δικαιοσύνη ζητά η οικογένεια του Αντώνη.

«Να μη βγουν από την φυλακή ποτέ, να σαπίσουν εκεί μέσα θέλω», είπε η αδελφή του, Ειρήνη, εκφράζοντας τον θυμό της για το πώς σκοτώθηκε ο 36χρονος.

«Να κάτσουν ισόβια μέσα» λέει ο κουνιάδος του Αντώνη.

«Το έμαθα από τον αδερφό μου τον μεγάλο, τον Νικολή. Τι να πω; Κοντεύω να πέσω κάτω», έλεγε, κλαίγοντας, η αδελφή του 36χρονου.

Συγκλονισμένοι είναι και οι γείτονες του Αντώνη στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου.

«Ήταν απάνθρωπο αυτό που έκαναν, ήταν ένα αθώο και καλό παιδί», λένε.

Το βράδυ της Πέμπτης 7/9 οργανώθηκε νέα συγκέντρωση στο Ηράκλειο στην πλατεία Ελευθερίας. Το κάλεσμα έγινε από τη Λαϊκή Συσπείρωση, φορείς και οργανώσεις που με ανακοινώσεις τους ζητούσαν από τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους και να τιμήσουν τη μνήμη του Αντώνη. Ο κόσμος κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου και άναψαν φαναράκια που αφέθηκαν στον ουρανό.