Δραματική είναι η κατάσταση στην Σκιάθο την οποία «χτύπησε» ανελέητα η κακοκαιρία Daniel, με το νησί να μετράει τις πληγές του ενώ έχει μείνει χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό.

Καταστήματα και σπίτια βρίσκονται στο έλεος της καταιγίδες ενώ σοβαρές είναι οι ζημιές στις υποδομές και γι αυτό τον λόγο έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία. Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, μάλιστα έχει κάνει αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως ανέφερε σε μήνυμα το 112, «υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νησί της Σκιάθου με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Σοβαρές ζημιές

Μόνο την Τετάρτη η Πυροσβεστική δέχτηκε 109 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 20 άτομα.

Κραυγή απελπισίας

Κραυγή απελπισίας εξέφρασε με ανάρτηση του στα social media επιβάτης του πλοίου Εξπρές Σκιάθος που από την Τρίτη (5/9) βρίσκεται εγκλωβισμένος λόγω του απαγορευτικού που υπάρχει στο λιμάνι του Βόλου λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Ο επιβάτης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση από την εταιρία για το τι θα κάνουν και με τις προγνώσεις να μην δείχνουν βελτίωση του καιρού στον Βόλο κάνει έκκληση το πλοίο να αλλάξει το λιμάνι προορισμού σε Θεσσαλονίκη, Μαντούδι ή Άγιο Κωνσταντίνο για να μπορέσουν να πάνε οι επιβάτες στα σπίτια τους.

Επιπλέον, ο επιβάτης σημειώνει ότι στο πλοίο βρίσκονται έγκυες, μωρά και άτομα με προβλήματα υγείας.

Με κίνδυνο τη ζωή του

Η Σκιάθος βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και του Πλατανιά που δέχτηκε μεγάλο όγκο νερού και λάσπης.

Ο δήμαρχος του νησιού πήρε μέρος στη δραματική διάσωση της αδερφής του. Βούτηξε στα λασπόνερα που όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, έφταναν μέχρι το λαιμό του.

Κάτω από καταρρακτώδη βροχή ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας που βρισκόταν μαζί με τα συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε, πως κινδύνευε η ζωή της αδερφής του και άλλων επισκεπτών στον πρώτο όροφο της οικογενειακής του επιχείρησης.

Χωρίς να το σκεφτεί βούτηξε στα λασπόνερα και τα ορμητικά νερά και κατάφερε να φτάσει στο σημείο. Απεγκλώβισε την αδερφή του όταν ήδη το ύψος νερού είχε φτάσει το ενάμιση μέτρο.

Τo βίντεο που δημοσίευσε το skiathoslife.gr τράβηξε τουρίστρια που διέμενε στην επιχείρηση δωματίων που διατηρεί η οικογένεια του Δημάρχου Σκιάθου.

Δείτε εικόνες από τις καταστροφές στη Σκιάθο: