Αβοήθητοι για ένα 24ωρο έχουν μείνει οι κάτοικοι στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, ενώ το χωριό τους έχει κυριολεκτικά βυθιστεί. Πρόκειται για ένα από τα πολλά χωριά που έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Περίπου εβδομήντα άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα από χθες το μεσημέρι στο διώροφο κοινοτικό γραφείο του χωριού που αριθμεί συνολικά 300 άτομα.

Κάτοικος του χωριού που βρίσκεται μαζί με άλλους στην ταράτσα του κοινοτικού γραφείου μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή Live News μεταφέροντας τις δραματικές στιγμές. Ο ίδιος αναφέρει πως δεν έχει νέα για δύο κατοίκους, έναν νεαρό και τη μητέρα του, ενώ εξηγεί ότι ανάμεσα στους 70 εγκλωβισμένους υπάρχουν και άνθρωποι με προβλήματα υγείας.

Τα αναχώματα και τα φράγματα υποχώρησαν με αποτέλεσμα το χωριό να έχει εξαφανιστεί κάτω από τα νερά.

Η υπομονή των ανθρώπων τελειώνει καθώς για ένα 24ωρο ζουν εφιαλτικές στιγμές

Το νερό έχει φτάσει σε ύψος έξι μέτρων και οι κάτοικοι περιμένουν με αγωνία κάποια ομάδα διάσωσης προκειμένου να τους απεγκλωβίσει. Μέχρι στιγμής έχει φτάσει ένα ελικόπτερο που πήρε κάποια άτομα.

Αναμένοντας τη διάσωση

Όπως αναφέρει ο κ. Τάκης Τσιούκας στο MEGA ανέβηκαν στην ταράτσα από χθες το μεσημέρι και έχουν κάνει πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσουν με την πυροσβεστική και με άλλες υπηρεσίες ζητώντας βοήθεια, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή εκτός από το ελικόπτερο που έφτασε πριν από λίγο δεν έχει εμφανιστεί κανένας άλλος.

Σύμφωνα με όσα τους έχουν πει θα στείλουν βάρκες για να τους απομακρύνουν, ωστόσο η υπομονή των ανθρώπων τελειώνει καθώς για ένα 24ωρο ζουν εφιαλτικές στιγμές χωρίς φαγητό ή πρώτες βοήθειες.