Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, όταν εργαζόμενοι του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το απόγευμα της Πέμπτης.

Η διαμαρτυρία των πολιτών, που κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Αντώνη», έγινε επί της κεντρικής οδού Όθωνος Αμαλίας, κοντά σε ναυτιλιακό γραφείο, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος από το ύψος της Καρόλου μέχρι τη Ζαΐμη.

Κροτίδες και χημικά στη διαμαρτυρία για τον Αντώνη

Απέκλεισε δρόμους η Αστυνομία στην Πάτρα

Σε επιφυλακή ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς, καθώς η Ελληνική Αστυνομία φοβόταν – και συνεχίζει να φοβάται – ένα πιθανό «χτύπημα» στα γραφεία της εταιρείας Blue Star Ferries στην Πάτρα.

Τα ΜΑΤ έριξαν κροτίδες και χημικά

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρία πήραν μέρος πολίτες και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ από την Αστυνομία η εντολή ήταν σαφής, όπως μεταδίδει το tempo24: Να μην περάσει κανείς από το ύψος της Καρόλου έως και τα ΚΤΕΛ, όπου είχε αποκλειστεί η πρόσβαση κοντά στο πρακτορείο.

Ένταση σημειώθηκε κάποια στιγμή μεταξύ συγκεντρωμένων και δύναμης των ΜΑΤ, που έριξε κροτίδες και δακρυγόνα.

Λίγο μετά τις 7.20 το απόγευμα, πάντως, δόθηκε στην κυκλοφορία η Όθωνος Αμαλίας, καθώς οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια.