Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι Σπαρτιάτες μετά τις δηλώσεις του προέδρου τους, Βασίλη Στίγκα, ο οποίος έκανε λόγο για εντολές μέσα από τη φυλακή σε βουλευτές, για απειλές κατά της ζωής του, για επιθέσεις που έχει δεχθεί, αλλά και σχέσεις βουλευτών με τη «Greek Mafia».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το MEGA, ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος έχει προβεί σε αυτές τις καταγγελίες, θα μπορούσε να πάει ο ίδιος και να καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία αυτά που έχει ήδη πει, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει δηλώσει ξεκάθαρα αν θα το πράξει.

Αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση που έχει ήδη περάσει και η οποία απαγορεύει να υπάρχει στην ηγεσία κόμματος καταδικασμένος για συγκεκριμένα αδικήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, δεν μπορεί να γίνει κάτι καθώς μόνο το Εκλογοδικείο είναι αρμόδιο για τη νομιμότητα ή όχι των Σπαρτιατών.

Για τις προσφυγές

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, οι Σπαρτιάτες μπήκαν στη Βουλή μετά τις τελευταίες εκλογές οπότε μόνο το Εκλογοδικείο μπορεί να παρέμβει και μόνο εφόσον υπήρξαν προσφυγές μέχρι τα μέσα Ιουλίου που έληγε η προθεσμία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, οι προσφυγές που έχουν γίνει δεν αφορούν αμιγώς την παραβίαση της νομοθετικής ρύθμισης που απαγορεύει σε ένα κόμμα να έχει εμφανώς ή αφανώς κάποιον στην ηγεσία που έχει καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κόμμα των Σπαρτιατών, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη μιλήσει για την πιθανή ανάληψη κοινοβουλευτικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αν προκύψει νέα νομοθετική παρέμβαση, τότε αυτή θα πρέπει να «πατά» επάνω στην ήδη υπάρχουσα.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να αποδεικνύεται πως καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση, στην προκειμένη περίπτωση ο Ηλίας Κασιδιάρης, είναι ο μπροστινός ή το υποκρυπτόμενο πρόσωπο πίσω από το κόμμα.

Στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών είναι τα χρήματα που θα λάβουν οι Σπαρτιάτες, καθώς πρόκειται για περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ στη διάρκεια της τετραετίας, καθώς και η έκτακτη χρηματοδότηση για τις Ευρωεκλογές.