Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της  Βουλής, η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές, με τους βουλευτές να τηρούν ενός λεπτού σιγή, για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές.

Μητσοτάκης για φωτιές: Ολοι είμαστε πληγωμένοι από όσα προηγήθηκαν και οφείλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη μας

Φάμελλος: Προσωπική σας ευθύνη οι πυρκαγιές – Εκθέσατε τη χώρα κ. Μητσοτάκη

Πυρά Ανδρουλάκη με φόντο τις πυρκαγιές: Κυβέρνηση αυξημένης αλαζονείας και μηδενικής αποτελεσματικότητας

Παφίλης για φωτιές: Για άλλη μία φορά… στο ίδιο έγκλημα θεατές

Η αντιπολίτευση συνεχίζει να κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτικές ευθύνες, έλλειψη σχεδιασμού και διαχειριστική ανεπάρκεια.

Ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα, με τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα, να αναμένεται να δώσει έμφαση, στο θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών και στον σχεδιασμό για την επόμενη αντιπυρική περίοδο, ενώ θα αναφερθεί -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- και στα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Στο κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνονται: Ενίσχυση στα μέσα πυρόσβεσης με προμήθεια drones, καθαρισμός εκτάσεων και συντήρηση/διάνοιξη δασικών δρόμων – αντιπυρικών ζωνών (με εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης), πρόσθετοι οικονομικοί πόροι ( πρόγραμμα «Αιγίς»), αυστηρότερες κυρώσεις για εμπρηστές.

Δείτε live τη συζήτηση