Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για τις φωτιές.

«Είστε κρυπτόμενος πρωθυπουργός, που ψάχνει μίζερα δικαιολογίες ακόμα και στον ‘στρατηγό άνεμο’», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος, καλώντας τον πρωθυπουργό να «αποσύρει» τις θεωρίες συνωμοσίας κατά προσφύγων και μεταναστών.

«Έχετε αποδείξεις για τους εμπρησμούς; Η ΕΥΠ έχει κάποια στοιχεία;» ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσθέτοντας πως από την ανάκριση των 13 απαχθέντων προσφύγων δεν προέκυψε κάτι.

Σε σχέση με την υποδαύλιση ρατσιστικού μίσους από μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αναρτήσεις του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Παράσχου Παπαδάκη, σημείωσε: «Έκανε κάτι ο πρόεδρος της Βουλής για την καταγγελία μας; Δεν σας ενδιαφέρει αυτό το ζήτημα; Δεν σας ενδιαφέρει κ. πρωθυπουργέ ο κώδικας δεοντολογίας;».

«Καμία λογοδοσία και απόδοση ευθυνών»

«Δεν έχουμε ακούσει ακόμα ούτε λογοδοσία ούτε απόδοση ευθυνών στη σημερινή συζήτηση, ό,τι λογοπαίγνια και να κάνετε», σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος για την στάση της κυβέρνησης και τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Και σημείωσε ότι «μας ανησυχεί ιδιαίτερα που δεν ακούσαμε καμία συγγνώμη και καμία ανάληψη ευθύνης, καμία παραίτηση. Επίσης δεν ακούσαμε τίποτα για το τραγικό περιστατικό με την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο. Έχετε επιλεκτική μνήμη;», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχολίασε, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε με την πρωτολογία του «εκ των προτέρων να πει μικρόψυχο όποιον θα του έκανε κριτική, για να αποφύγει την ευθύνη του».

«Καταθέσαμε προτάσεις για θεσμικές αλλαγές, όμως δεν ακούσαμε ούτε κουβέντα για θεσμικές αλλαγές, καμία μεταρρυθμιστική πρόταση. Δεν υπάρχει καμία έμπνευση, ούτε καν για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι;», σημείωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την κυβέρνηση ότι «παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια».