Τριπλασιάζονται οι θέσεις των βρεφών στους παιδικούς σταθμούς, με στόχο από τις 25.000 που είναι η χαμηλότερη ευρωπαϊκά συμμετοχή, να φτάσουν τις 75.000 για ηλικίες από 0 -2,5 ετών, είπε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Με 200 εκατομμύρια ευρώ χρηματοτοδούμε το κόστος ανέγερσης βρεφικών σταθμών», ανέφερε στη συνέχεια, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα βιβλία θα είναι στα σχολεία πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου» ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η αγωνία αυτή είναι παρελθόν», είπε η υφυπουργός Παιδείας υπενθυμίζοντας ότι θα ανοίξει και το νηπιαγωγείο στην Ψέριμο.

Πότε βγαίνουν οι λίστες αναπληρωτών καθηγητών

«Αύριο ή μεθαύριο βγαίνουν οι λίστες των αναπληρωτών καθηγητών», υπενθύμισε η κυρία Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας ότι «προτεραιότητά μας είναι οι μόνιμοι». Στις 28.000 προσλήψεις της τριετίας προστέθηκαν ακόμη 3.700 καθώς «κοιτάμε να πληρωθούν τα κενά από αναπληρωτές», είπε.

Σε ερώτηση με το τι θα γίνει σχετικά με την αξιολόγηση δασκάλων – καθηγητών, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι από τις πρώτες συναντήσεις θα είναι αυτές με την ΟΛΜΕ.

«Θέλουμε να ακούσουμε για να καταλάβουμε. «Τονίζω ότι και η αξιολόγηση αξιολογείται. Γίνεται από 3 αξιολογητές με τεκμηριωμένη έκθεση και οι εκπαιδευτικοί έχουν δυνατότητα ένστασης», είπε μεταξύ άλλων.

Το «Καλάθι των Μαθητών»

Από σήμερα, Τετάρτη 30 Αυγούστου, τίθενται σε ισχύ το «Καλάθι των Μαθητών» και οι βελτιωτικές αλλαγές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Στο «Καλάθι των Μαθητών» περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένα προϊόν από τις εξής κατηγορίες προϊόντων:

-Σχολικές τσάντες

-Κασετίνες

-Τετράδια (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα)

-Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά

-Χρωματιστοί μαρκαδόροι

-Στυλό

-Γόμες

-Ξύστρες

-Διαβήτες

-Χάρακες

-και Φωτοτυπικό χαρτί.

Στην πρωτοβουλία για το «Καλάθι των Μαθητών», το οποίο θα ισχύσει έως τις 3 Οκτωβρίου, μετέχουν τόσο οι επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», εφ’ όσον διαθέτουν προϊόντα στις προαναφερθείσες κατηγορίες, όσο και εξειδικευμένες επιχειρήσεις πώλησης σχολικών, χαρτικών και παιχνιδιών.

Όλες οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αποστέλλουν σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ., κατάλογο με τα προϊόντα και τις τιμές που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των Μαθητών». Οι επιχειρήσεις που μετέχουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» θα αποστέλλουν τους καταλόγους μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis και οι υπόλοιπες με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.