Τέσσερις διαφορετικές απειλές για βόμβα υπήρξαν σε δύο διαφορετικά σχολεία στο Κεντάκι των ΗΠΑ από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 9 Αυγούστου. Και οι τρεις απειλές σχετίζονται με πρόκληση στη δημοφιλή πλατφόρμα, TikTok.

Η αστυνομία δήλωσε ότι τρεις μαθητές, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν αποκαλυφθεί επειδή είναι ανήλικοι, αντιμετωπίζουν τώρα κατηγορίες για τρομοκρατικές απειλές.

Συγκεκριμένα, αν και οι απειλές θεωρήθηκαν ως «αστείο» που είχαν σχεδιαστεί για να συγκεντρώσουν προβολές στο TikTok, οι δύο εκ των τριών μαθητών, κατηγορήθηκαν για τρομοκρατική απειλή σε δεύτερο βαθμό ενώ ο τρίτος κατηγορήθηκε για τρομοκρατική απειλή σε τρίτο βαθμό.

Τα σχολεία της κομητείας Όλνταμ έστειλαν προειδοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα, λέγοντας σε επιστολή προς τις οικογένειες ότι οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν «σοβαρές συνέπειες», αν συμμετάσχουν στην πρόκληση του TikTok.

Η πρόκληση στο TikTok

Οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει τους γονείς και τα παιδιά για πολλές προκλήσεις του TikTok τα τελευταία χρόνια.

Η συγκεκριμένη πρόκληση ενθαρρύνει τους μαθητές να βιντεοσκοπήσουν τον εαυτό τους λέγοντας σε έναν καθηγητή ότι έχουν βόμβα ή όπλο στο σακίδιό τους.

Μετά τα τρομακτικά περιστατικά, όλα τα βίντεο του TikTok έχουν αφαιρεθεί μετά από αίτημα της περιφέρειας.

Τους τελευταίους μήνες νομοθέτες, σχολικές περιφέρειες, πολιτείες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αντέδρασαν απαγορεύοντας ή περιορίζοντας το TikTok. Τον Απρίλιο η Μοντάνα έγινε η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε την εφαρμογή.