Σαν να μην έφτανε ο ισχυρός άνεμος και το μεγάλο πύρινο μέτωπο, τα εναέρια μέσα καλούνται να αντιμετωπίσουν και την… απερισκεψία ορισμένων οι οποίοι αγνοώντας τους κινδύνους και τις πιθανές συνέπειες, πετούν drones πάνω από τις φωτιές, διακινδυνεύοντας τις ζωές των πιλότων για μια εικόνα.

Όπως τόνισε σε ενημέρωση για τις πυρκαγιές ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, εξαιτίας της παρουσίας drones στον εναέριο χώρο, «μπορεί να προκληθεί ατύχημα».

«Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα κάποιοι χρησιμοποιούν συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone). Σας γνωρίζουμε ότι ο εναέριος χώρος των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχει δεσμευτεί με την οδηγία της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας αποκλειστικά για την αεροπυρόσβεση. Σε κάθε άλλη περίπτωση παραβιάζονται οι όροι ασφάλειας των πτήσεων και μπορεί να προκληθεί ατύχημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε είναι πολλές οι αναζωπυρώσεις και στο μέτωπο Αλεξανδρούπολης – Ροδόπης και υπενθύμισε ότι ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η ελληνική αστυνομία και οι Περιφέρειες ενώ συνδράμουν πυροσβέστες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία καθώς και από την Αλβανία «βάσει διμερούς συμφωνίας».

Δύσκολο χαρακτηρίστηκε το μέτωπο στο Δίστομο Βοιωτίας όπου επιχειρούν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, το ένα από τη Τσεχία.