Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για νέα φωτιά στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Λάβαρα.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Μάλιστα, ενεργοποιήθηκε και το 112, με το οποίο ζητείται από κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να εκκενώσουν προς Ορεστιάδα.

Πλησιάζουν τη Δαδιά οι φλόγες

Η φωτιά που μαίνεται από το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη έφτασε στις παρυφές της Δαδιάς, θέτοντας υπό άμεση απειλή το περιώνυμο δάσος που είχε πληγεί καίρια πέρυσι από άλλη, μεγάλη φωτιά, η οποία είχε κάψει τότε περισσότερα από είκοσι χιλιάδες στρέμματα -πεύκης κυρίως.

Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εβραίου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, η πυρκαγιά εξελίσσεται στο χωριό Λυκόφη κοντά στο παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά όπου αναχαιτίστηκε προσωρινά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι δύσκολο να ελεγχθεί λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ για τρίτη ημέρα και παρά τα εναέρια μέσα που έχουν επιστρατευτεί δεν έχουν καταφέρει να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Η αναζωπύρωση σε Δορίσκο – Μοναστηράκι, λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει οδηγήσει τις φλόγες στο παλαιό οδικό δίκτυο της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Φερών. Οι φλόγες πέρασαν τα δύο ρεύματα του δρόμου και συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη μέρα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με προβλήματα κυρίως αναπνευστικά, 7 πυροσβέστες και ένας εθελοντής, έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί, έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ χτες εγκλωβίστηκε μια ομάδα πυροσβεστών σε ποιμνιοστάσιο και ένα συνεργείο δημοσιογραφικό, αλλά απεγκλωβίστηκαν σώοι.