«Αρουραίους στις ξαπλώστρες και επισκέπτες να κάνουν εμετό στην πισίνα» καταγγέλλουν ότι είδαν σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Κεφαλονιάς Βρετανοί τουρίστες.

Ειδικότερα, η Danielle Faulkner καταγγέλλει στη Daily Mail ότι πλήρωσε 3.500 ευρώ για διακοπές με τις δύο κόρες της σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κεφαλονιάς και κατέληξαν να γίνουν διακοπές βγαλμένες από την κόλαση, καθώς όλες κόλλησαν γαστρεντερίτιδα, τη δεύτερη μέρα της διαμονής τους εκεί.

Η γυναίκα, που λιποθύμησε αφότου κόλλησε γαστρεντερίτιδα, κατηγορεί το ξενοδοχείο για απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής. «Το τελευταίο πράγμα που περιμένεις όταν κλείνεις διακοπές σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων είναι να κολλήσεις κάποια ασθένεια. Μακάρι να μην είχαμε κλείσει ποτέ τις διακοπές αυτές» λέει η Danielle Faulkner.

«Ξέρουμε ότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω αλλά αξίζουμε μια απάντηση στο γιατί οι διακοπές μας έγιναν εφιάλτης» λέει η τουρίστρια.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, 35 επισκέπτες είναι σε διαμάχη με το ξενοδοχείο, το οποίο απορρίπτει τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι εκείνοι μετέφεραν τον ιό στην Ελλάδα και αρνήθηκαν να απομονωθούν στα δωμάτιά τους, κολλώντας πιθανότατα και τους υπόλοιπους ενοίκους.

Η μητέρα με τις κόρες της καταγγέλλουν ότι είδαν περιττώματα τρωκτικών στις ξαπλώστρες του ξενοδοχείου και επισκέπτες να κάνουν εμετό σε τραπέζια, στην πισίνα και στη ρεσεψιόν.

Η Faulkner ισχυρίζεται ότι οι σερβιτόροι, αφότου όλοι οι επισκέπτες κόλλησαν γαστρεντερίτιδα, φορούσαν μάσκες και γάντια αλλά τα τραπέζια δεν καθαρίζονταν, τα πιάτα με το φαγητό έμεναν παρατημένα έξω από τα δωμάτια και στους διαδρόμους παρατούσαν σακούλες με σκουπίδια.

«Πολλές οικογένειες αναφέρουν τα ίδια συμπτώματα κατά τις διακοπές τους στο θέρετρο» υποστηρίζει ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις τρεις γυναίκες από τη Βρετανία. «Αν κατά τις έρευνές μας διαπιστωθούν αστοχίες θα πρέπει να ληφθούν μέτρα» προσθέτει.

Τι απαντά το ξενοδοχείο στην Κεφαλονιά

Εκπρόσωπος του ξενοδοχείου αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι οι τουρίστες ήταν εκείνοι που μετέφεραν τον ιό εκεί και κόλλησαν και τους υπόλοιπους ενοίκους.

Όπως λέει, τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στο ξενοδοχείο στις 14 Ιουλίου, «μία ημέρα αφού είχαμε νέες αφίξεις κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Εκ των υστέρων έμαθαν στο ξενοδοχείο ότι στην Βρετανία υπήρχε από τον Μάρτιο έξαρση νοροϊού (norovirus), που είναι το συχνότερο αίτιο εμφάνισης ιογενούς γαστρεντερίτιδας.

«Αυτόν τον ιό μας τον έφεραν οι ταξιδιώτες. Καθώς είμαστε ένα μεγάλο θέρετρο με πολλά εστιατόρια,  η ίωση εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου και καταλήγει λέγοντας ότι η επιχείρηση ζήτησε από τους επισκέπτες που ήταν άρρωστοι να μείνουν στα δωμάτιά τους, αλλά «πολλοί δεν άκουγαν και αποφάσισαν να πάνε στις πισίνες».