Πυρκαγιά στα Πεζά στην είσοδο του χωριού κινητοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής την Πυροσβεστική.

Στο σημείο της φωτιάς, που έκαιγε ξερόχορτα και ελιές, μετέβη ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, αποτελούμενη από 7 υδροφόρα οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 1 ομάδα ΕΜΟΔΕ, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα η πυρκαγιά.

Δεν κινδύνευε κατοικημένη περιοχή, ωστόσο σημαντικό ήταν, για να μην καταστρέψει αγροτικές περιουσίες, να σβηστεί γρήγορα η φωτιά, όπως και έγινε. Στο σημείο παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπύρωση.

Πυρκαγιά Πεζά
Πυρκαγιά Πεζά
Πυρκαγιά Πεζά
Πυρκαγιά Πεζά
Πυρκαγιά Πεζά
Πυρκαγιά Πεζά

Έσβησε η φωτιά στην Ιεράπετρα

Έσβησε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην Ιεράπετρα κινητοποιώντας την πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες κατάφεραν και την έθεσαν υπό έλεγχο ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Οι φλόγες κατέστρεψαν θερμοκήπια (έκτασης 2 στρεμμάτων) καθώς και γεωργικές καλλιέργειες (έκτασης 3 στρεμμάτων), μέρος δασικής έκτασης και καλαμιές.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Καλόγεροι της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα κοντά σε ένα ποταμό. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε θερμοκήπια ενώ έκανε στάχτη γεωργικές καλλιέργειες.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 7 οχήματα με 14 πυροσβέστες ενώ στη συνέχεια ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα να επιχειρούν 15 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες 3ης ΕΜΟΔΕ,  2 ελικόπτερα καθώς και υδροφόρες με μηχανήματα ΟΤΑ. Παράλληλα, σηκώθηκαν και δύο ελικόπτερα που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πύρινο μέτωπο βρέθηκε και ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης, Αρχιπύραρχος, Γιώργος Τσικαλάς ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.