Συνεχίζει να απασχολεί το ασυνήθιστο περιστατικό διάσωσης που αντιμετώπισαν οι υπεύθυνοι της φιλοζωικής οργάνωσης Animal Rescue and Defence Squad στη Θεσσαλονίκη, όπου μια γυναίκα αγόρασε για συντροφιά της δύο κουνέλια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, τα οποία ωστόσο ζευγάρωσαν και λόγω της υπεργεννητικότητας που χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα ζώα η κατάσταση ξέφυγε και τα κουνέλια έγιναν κάποια στιγμή 27.

Ο Στέλιος Γερωνυμάκης, εθελοντής ομάδας διάσωσης και υπεράσπισής άγριων ζώων, που μίλησε στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι αρκετοί «αγοράζουν ένα ζευγάρι ζώων με την προοπτική το ένα να έχει παρέα το άλλο και μετά έχουμε τις αναπαραγωγές και έτσι το ένα ζευγαράκι πλήθυνε σε… 27 κουνέλια!».

Κίνδυνος για την υγεία

Σύμφωνα με τον ίδιο ο μεγάλος αριθμός ζώων προέκυψε μετά από τέσσερις συνεχείς γέννες. «Η κατάσταση ξέφυγε και καταλήξαμε να έχουμε 27 κουνέλια σε ένα διαμέρισμα 50-60 τετραγωνικών», όπως είπε. Η κατάσταση υγιεινής στο διαμέρισμα που ζούσαν είχε γίνει επικίνδυνη. Τα ζώα περισυνελέγησαν σε συνεργασία με το τμήμα αδεσπότων του δήμου Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκαν στον ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενούνται, ενώ αναζητούνται σπίτια για να υιοθετηθούν τα συμπαθή τετράποδα.

Οι εικόνες που έχουν βγει στη δημοσιότητα είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατούσε μέσα στο σπίτι.

«Ημασταν 5 άτομα για να τα πιάσουμε»

«Ήμασταν πέντε άτομα για να μπορέσουμε να τα πιάσουμε. Υπήρχαν παντού κόπρανα και μύριζε έντονα αμμωνία. Η κυρία που τα φιλοξενούσε είχε ξεπεράσει το όριο της φιλοζωίας», είπε ο κ. Γερωνυμάκης.