Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε βυτιοφόρο στο 45,7χλμ της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή ενισχύθηκαν και πλέον για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Λόγω της φωτιάς η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 42ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 50,5ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μετά τις 15:30 το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό, που νωρίτερα είχε διακοπεί, ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία η κίνηση στο σημείο παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη.

Η ενημέρωση της Ολυμπίας Οδού

Με εντολή της Τροχαίας, για προληπτικούς λόγους έχει κλείσει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον κόμβο Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στο Λουτράκι.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

Το βυτιοφόρο μεταφέρει 7,2 τόνους υγραέριο κίνησης κι έχει παραδοθεί στις φλόγες. Το εν λόγω όχημα έχει πιάσει φωτιά στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Η φωτιά περιορίστηκε και οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στο να μειωθεί το θερμικό φορτίο που έχει παραχθεί από τη φωτιά με μία διαδικασία ψύξης.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, κατάφερε να βγει εγκαίρως από το όχημα πριν τυλιχτεί στις φλόγες.

Διακοπή στα δρομολόγια του Προαστιακού

Με εντολή της αστυνομίας, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στο βυτιοφόρο, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον προαστιακό μεταξύ Μαγούλας και Κορίνθου.

Σύμφωνα με την Hellenic Train, το τμήμα της γραμμής Μαγούλα – Κόρινθος έκλεισε λίγο μετά τις 13:00 με εντολή της πυροσβεστικής, λόγω της φωτιάς στο βυτιοφόρο. Η αμαξοστοιχία με αριθμό 1314 (Πειραιάς – Κιάτο) και ώρα αναχώρησης 12:15, σταμάτησε στον Σ.Σ. Μαγούλας, ενώ η αμαξοστοιχία 1317 (Κιάτο-Πειραιάς) με ώρα αναχώρησης 12:59, σταμάτησε στο Σ.Σ. Κορίνθου.

Στις 13:45, η Hellenic Train ανακοίνωσε πως η γραμμή Αθηνών – Κορίνθου θα μείνει κλειστή μέχρι νεοτέρας με εντολή της πυροσβεστικής. Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στα δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο, σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας.