Συναγερμός σήμανε στη Χίο το πρωί της Δευτέρας (14/8) για 73χρονο ψαρά, που αγνοούνταν σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του νησιού.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμενικό, με περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος και η περιπέτεια του αλιέα έλαβε τέλος.

Ο άντρας εντοπίστηκε ενώ προσπαθούσε να κρατηθεί από τον εξωλέμβιο κινητήρα του σκάφους του στη θαλάσσια περιοχή «Τραχήλια», περισυλλέχθηκε από το περιπολικό και μεταφέρθηκε στο λιμάνι, από όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λιμενικού

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου για την ύπαρξη 73χρονου ημεδαπού αγνοούμενου αλιέα, επιβαίνοντα σε ερασιτεχνικό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή «ΤΡΑΧΗΛΙΑ» νοτιοδυτικά ν. Χίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ διενεργήθηκαν και χερσαίες περιπολίες από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου σε νότιες – νοτιοδυτικές ακτές του νησιού.

Ο 73χρονος εντοπίστηκε από το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέσα στη θάλασσα, ενώ προσπαθούσε να κρατηθεί από τον εξωλέμβιο κινητήρα του σκάφους του.

Ο ανωτέρω περισυλλέχτηκε από το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στον λιμένα Χίου, από όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.