Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έγραφε για το δικό του «ανδρόγυνο» μυαλό και ότι «κάνει καθημερινά έρωτα με άνδρες, αλλά στη φαντασία μου», σύμφωνα με το επεξεργασμένο τμήμα μιας διαβόητης επιστολής του 1982, που περιήλθε στην κατοχή της New York Post.

Η άνω των 40 ετών επιστολή προς μια πρώην κοπέλα του Ομπάμα ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια, μετά τη μακροσκελή και περιπετειώδη συνέντευξη του βιογράφου του Αμερικανικού πρώην προέδρου, Ντέιβιντ Γκάροου.

Η πρώην κοπέλα του Ομπάμα, σήμερα (στον κύκλο)

«Το μυαλό μου είναι ανδρόγυνο σε μεγάλο βαθμό»

«Όσον αφορά την ομοφυλοφιλία, πρέπει να πω ότι πιστεύω πως πρόκειται για μια προσπάθεια να απομακρυνθεί κανείς από το παρόν, μια άρνηση ίσως να διαιωνιστεί η ατελείωτη φάρσα της γήινης ζωής. Βλέπεις, κάνω έρωτα με άνδρες καθημερινά, αλλά στη φαντασία», έγραψε ο Ομπάμα, 21 ετών τότε, στην Άλεξ ΜακΝίαρ, τον Νοέμβριο του 1982.

«Το μυαλό μου είναι ανδρόγυνο σε μεγάλο βαθμό και ελπίζω να το κάνω να γίνει περισσότερο, μέχρι να μπορώ να σκέφτομαι με όρους ανθρώπων, όχι με όρους γυναικών απέναντι στους άνδρες. Αλλά, επιστρέφοντας στο σώμα, βλέπω ότι έχω γίνει άνδρας, και σωματικά στη ζωή, επιλέγω να αποδεχτώ αυτό το ενδεχόμενο», πρόσθεσε.

Πηγή: New York Post

Η McNear, η οποία έβγαινε με τον Ομπάμα κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Occidental College στο Λος Άντζελες, αργότερα αφαίρεσε τις επίμαχες παραγράφους, τις οποίες ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ιστορικός Γκάροου κυνήγησε και συμπεριέλαβε στο βιβλίο του «Rising Star».

Η επιστολή ανήκει σήμερα στο Πανεπιστήμιο Emory, το οποίο δεν επιτρέπει τη φωτογράφηση ή την απομάκρυνσή της. Αντ’ αυτού, ο φίλος του Γκάροου, Χάρβεϊ Κλερ, αντέγραψε τις παραγράφους χειρόγραφα και τις έστειλε στον συγγραφέα. Ο Κλερ παρείχε στην The Post το επεξεργασμένο τμήμα της επιστολής.

Φωτογραφία του Ομπάμα στα 80’s

«Ποιος δεν έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις;»

Ο Μπαράκ Ομπάμα, πατέρας δύο παιδιών, είναι παντρεμένος με την σύζυγό του Μισέλ από το 1992.

Ο Γκάροου δήλωσε ότι δεν υπήρχε τίποτα ασυνήθιστο στους νεανικούς στοχασμούς του Ομπάμα.

«Είμαι ιστορικός, όχι ψυχολόγος, αλλά νομίζω πως δεν αποτελεί είδηση ότι η (συντριπτική;) πλειοψηφία των ανθρώπων έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις!», δήλωσε χαρακτηριστικά μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Εκπρόσωπος του πρώην προέδρου, πάντως, δεν απάντησε σε αίτημα της New York Post για κάποιο σχόλιο εκ μέρους του Μπαράκ Ομπάμα.