Μια γυναίκα από το Τέξας δέχθηκε επίθεση από ένα γεράκι και ένα φίδι ταυτόχρονα, όταν το τεράστιο πτηνό έριξε κατά λάθος επάνω της το ερπετό που προοριζόταν για τροφή του.

Θύμα της απρόσμενης επίθεσης η 64χρονη Peggy Jones, η οποία εκείνη την στιγμή κούρευε το γκαζόν στον κήπο της.

Το φίδι τυλίχτηκε γύρω από το χέρι της και άρχισε να χτυπά το πρόσωπό της καθώς το γεράκι προσγειώθηκε επίσης επάνω της, βυθίζοντας τα νύχια του στην σάρκα της.

Η άγρια επίθεση της άφησε κοψίματα και μώλωπες στο χέρι και το πρόσωπό της.

«Καθώς προσπαθούσα να ελευθερώσω το χέρι μου και να αφαιρέσω το φίδι, αυτό τυλίχτηκε γύρω από το χέρι μου», είπε στο CBS News.

«Το φίδι με έσφιγγε πολύ δυνατά κι εγώ κουνούσα τα χέρια μου στον αέρα. Με χτυπούσε στο πρόσωπο, χτύπησε δυο φορές τα γυαλιά μου. Προσπαθούσα να το τινάξω κι αυτό σφιγγόταν στο χέρι μου ακόμη πιο δυνατά. Τότε, χίμηξε το γεράκι πάνω μου κι άρχισε να χώνει τα νύχια του ξανά και ξανά στο χέρι μου. Κι εγώ φώναζα: ‘Χριστέ μου, βοήθησέ με’» περιέγραψε.

Τελικά, αφού απέσπασε το φίδι από το χέρι της, το γεράκι απομακρύνθηκε πετώντας με τη λεία του, αφήνοντας πίσω του τη γυναίκα με το χέρι της γεμάτο κοψίματα, εκδορές, μώλωπες και αίματα.

«Ούρλιαζα από τους πόνους. [Ο άνδρας μου] δεν ήξερε τι έλεγα, νόμισε ότι με δάγκωσε φίδι», είπε η Τζόουνς.

Ο σύζυγός της μετέφερε την Τζόουνς σε νοσοκομείο, όπου της φρόντισαν τα τραύματά της. Η ίδια λέει ότι είναι πολύ τυχερή, μέσα στην ατυχία της, που απέφυγε το δάγκωμα του φιδιού.

«Ανακάλυψα ότι οι φακοί των γυαλιών μου είχαν σπάσει κι υπήρχε δηλητήριο πάνω τους. Αισθάνομαι λες και είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο που επέζησα απ’ αυτό» είπε.

Η Τζόουνς αποκάλυψε ότι είχε επιζήσει πριν από χρόνια από το δάγκωμα ενός δηλητηριώδους φιδιού. Μετά το πρόσφατο συμβάν, όπως είπε, έχει χάσει τον ύπνο της.

Το Τέξας, μία από τις μεγαλύτερες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, περιλαμβάνει μια ποικιλία οικοτόπων και βρίσκεται κατά μήκος της διαδρομής πτήσης πολλών αποδημητικών ειδών. Στην περιοχή ενδημούν 670 είδη πουλιών, ανάμεσά τους και τουλάχιστον 19 είδη γερακιού, 15 από τα οποία περιφέρονται στην περιοχή τακτικά.