Η αμαξοστοιχία 1219 του Προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο-Πειραιάς, είναι ακινητοποιημένη στον σταθμό της Δ. Πλακεντίας, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train αναμένονται καθυστερήσεις.

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Ήταν πριν λίγες μέρες που η ΟΣΕ είχε εκδλωσει ανακοίνωση, αναφέροντας πως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα περιορίζονται οι ταχύτητες στο σιδηροδρομικό άξονα της χώρας.

Όπως είχε επισημάνει, πως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, με γνώμονα την ασφάλεια της κυκλοφορίας των τρένων, «είναι αναγκασμένος να επιβάλλει αναλόγως των συνθηκών, περιορισμούς ταχύτητας, με συνέπεια καθυστερήσεις» και ζητά την κατανόηση των επιβατών «επειδή η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα».

«Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και με γνώμονα την ασφάλεια της κυκλοφορίας, ενδέχεται να επιβληθούν περιορισμοί ταχύτητας που πιθανόν να δημιουργήσουν καθυστερήσεις, κυρίως στην διαδρομή Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα. Ευχαριστούμε το επιβατικό μας κοινό για την κατανόηση. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Καθυστέρηση 82 λεπτά

Μάλιστα δεν είναι το πρώτο περιστατικό που ταλαιπωρεί εν μέσω καλοκαιριού τους επιβάτες του Προαστιακού.

Στις 16 Ιουλίου οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 51, του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Αθήνα, βίωσαν μία απίστευτη ταλαιπωρία.

Το δρομολόγιο έφυγε με 82 ολόκληρα λεπτά καθυστέρηση, ωστόσο άγνωστος παραμένει ο λόγος για τον οποίο συνέβη η εν λόγω καθυστέρηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train οι επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση για την καθυστέρηση του δρομολογίου.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 51 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) η οποία αναχώρησε με 82 λεπτά καθυστέρηση δικαιούνται αποζημίωση καθυστέρησης ίση με το 25% του αντιτίμου του εισιτηρίου τους.

Η αποζημίωση παρέχεται στα φυσικά εκδοτήρια της Hellenic Train, ή απ’ ευθείας στην κάρτα τους εφόσον πρόκειται για ηλεκτρονικό εισιτήριο.