Μετά τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τα κροατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες αναφέρουν πως οι κροατικές αρχές είχαν ενημερώσει έγκαιρα τις ελληνικές αρχές σχετικά με την ομάδα των χούλιγκαν που είχε ξεκινήσει για την Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται και από τα απόρρητα έγγραφα της Ελληνικής Αστυνομίας, στα οποία οι αναλυτές της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους είχαν αναφέρει τις πληροφορίες που είχαν λάβει από αξιόπιστες πηγές για το ταξίδι των χούλιγκαν και τις σχέσεις τους με οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Jutarnji, που επικαλείται πηγή από το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρεται ότι  «η αστυνομία μας έστειλε εγκαίρως όλα τα στοιχεία μέσω της Europol και της Interpol σχετικά με τις πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες για την επιχείρηση των χούλιγκαν που βρίσκονταν στα σύνορα», ενώ σημειώνεται ότι «δεν υπήρχε νομική βάση για να κρατήσουν στην Κροατία τους φαν της Ντιναμό που κατευθύνονταν στην Αθήνα».

Δεν μπορούσαν να τους απαγορεύσουν την έξοδο από τη χώρα

Ακόμη, η ίδια πηγή σημείωσε ότι οι χούλιγκαν έφτασαν στην Ελλάδα, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες και ότι φρόντισαν να μην εμφανιστούν όλοι μαζί στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Παρ’ όλα αυτά τους εντοπίσαμε, αλλά δεν υπήρχε κανένας λόγος για να τους απαγορεύσουμε να φύγουν από τη χώρα», αναφέρει η πηγή και τονίζει όμως ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ενημερώσουν την ΕΛ.ΑΣ ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως για τυχόν επεισόδια.