Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των ναυαγοσωστών οι λουόμενοι κατάφεραν και βγήκαν στη στεριά σώοι και αβλαβείς, αποτρέποντας να συμβούν τα χειρότερα.

Οι έξι λουόμενοι μπήκαν στη θάλασσα στη συνέχεια αδυνατούσαν να βγουν προς τα έξω, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων της Κρήτης.

Οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην στεριά

Αμέσως, οι τρεις ναυαγοσώστες της παραλίας αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, όπως περιγράφει η neakriti, και έσπευσαν να τους βοηθήσουν και να τους οδηγήσουν στη στεριά με ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ναυαγοσώστες σήμερα είχαν υψώσει κόκκινες σημαίες στους πύργους τους.

Βίντεο από τη διάσωση των έξι λουόμενων ανάρτησε στα Social Media ο υπεύθυνος της σχολής Ocean Ναυαγοσωστική & Ταχυπλόων Σχολή – Ocean Lifeguard Chania, Παύλος Λιτινάκης γράφοντας:

«Μια δύσκολη αλλά επιτυχημένη διάσωση 6 ατόμων στα Χανιά οι οποίοι κινδύνευαν από πνιγμό την ίδια χρονική στιγμή. Οι ναυαγοσώστες της Ocean Lifeguard Chania Ocean Ναυαγοσωστική & Ταχυπλόων Σχολή – Ocean Lifeguard Chania εφάρμοσαν το πλάνο διάσωσης που επι 19 συναπτά έτη βελτιώνουμε ώστε να προασπίζουμε την ανθρώπινη ζωή με αποτελεσματικότητα ! Ένα μεγάλο μπράβο στους Σπύρο, Θοδωρή και Χάρη !!! Συνεχίζουμε…».